ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ανοίγει ο δρόμος για πληρωμές Νέων Αγροτών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή που «έτρεξε» το πρόγραμμα στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, κινητοποίησε όλες τις υπηρεσίες και τον μηχανισμό της, κινήθηκε άμεσα και σήμερα με ικανοποίηση ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκαν οι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη πληρωμή της πρώτης δόσης σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα, ανοίγοντας το δρόμο για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους, από τις Περιφέρειες που παρουσιάζουν ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού επιτεύχθηκε η αύξηση του αρχικού ποσού που κατανέμεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά 13.350.000 ευρώ και έτσι το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 57.852.000 ευρώ για την κάλυψη της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), πετυχαίνοντας έτσι την ένταξη περισσότερων υποψηφίων στη συγκεκριμένη δράση.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Συνεχίζουμε να ανοίγουμε παράθυρα ευκαιρίας σε νέους ανθρώπους που θέλουν να απασχοληθούν στην ύπαιθρο και να προσφέρουν στον πρωτογενή τομέα. Η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού παραμένει πρωταρχική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως το ΠΑΑ κι άλλα και σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα, τονώνουμε την απασχόληση νέων ανθρώπων σε μία εποχή μάλιστα που το πρόβλημα της ανεργίας είναι υπαρκτό».

Previous ArticleNext Article