ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για την καταβολή ενισχύσεων ύψους 223,3 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη πληρωμή της πρώτης δόσης σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών – (υπομέτρο 6.1, Εγκατάσταση Νέων Γεωργών), οπότε και ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους από τις Περιφέρειες που παρουσιάζουν ετοιμότητα.

Πρόκειται για τους επιλεγέντες σε 8 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ηπείρου.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του προγράμματος για τους Νέους Αγρότες ανέρχεται για πρώτη φορά στο ύψος των 525 εκατ. ευρώ, καθώς διατέθηκαν επιπλέον πόροι σε σχέση με τα 420 εκ. ευρώ της αρχικής πρόσκλησης προκειμένου να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, ενώ το ποσό που θα καταβληθεί σε αυτή τη φάση από τις Περιφέρειες που παρουσιάζουν ετοιμότητα πληρωμής της πρώτης δόσης στους δικαιούχους είναι ύψους 223.373.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διπλασιάστηκε η ενίσχυση ανά δικαιούχο έως 40.000 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά επίσης οι αιτήσεις υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν ψηφιακά με αποτέλεσμα την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών έγκρισης και πληρωμής των δικαιούχων.

Θα ακολουθήσουν οι πληρωμές και στις υπόλοιπες Περιφέρειες στη βάση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε δήλωσή του τονίζει: «Η υλοποίηση του προγράμματος σε χρόνο ρεκόρ καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί στον συγκεκριμένο τομέα, δείχνουν τη βούληση της κυβέρνησης να ανανεώσει το δυναμικό των επαγγελματιών στον πρωτογενή τομέα. Έτσι στηρίζουμε την οικονομία της χώρας μας, συμβάλλουμε στην διατήρηση και αύξηση της παραγωγής ως στοιχείο αναγκαίο και για τη διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας και κυρίως δίνουμε αναπτυξιακή προοπτική στον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα το πρόγραμμα υπηρετεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές της αειφόρου ανάπτυξης και την αντίληψη της κυβέρνησης για μετάβαση από το μοντέλο της αγροτικής εκμετάλλευσης στο μοντέλο της αγροτικής επιχείρησης».

Previous ArticleNext Article