ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέτρος Ιακωβίδης « Είμαι ακόμη στην αρχή! Έχω πολλά πράγματα να δώσω…»

Είναι αναμφίβολα από τους πιο ταλαντούχους και γοητευτικούς  καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Από το πρώτο τραγούδι «Έρωτας μου γίνε», «Κοριτσάκι μου», «Κάτσε Καλά», Αποτυπώματα», μέχρι και το πιο πρόσφατο «Γέλα μου», ο Πέτρος Ιακωβίδης έχει αποδείξει πως είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του τα τελευταία χρόνια, με συνεργασίες με πολύ καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Stan, η Ελένη Φουρέιρα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Πάολα, ο Νίκος Κουρκούλης και πολλοί ακόμη. Αυτή την περίοδο τον συναντάμε στο νυχτερινό κέντρο «Fantasia» στην Αθήνα, στο πλευρό της μοναδικής Νατάσας Θεοδωρίδου.  Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε.

«Γέλα μου», ο τίτλος του νέου σου τραγουδιού και η τύχη σου «γελάει» θα έλεγε κανείς, αφού έχει ήδη αγαπηθεί πολύ και το ακούμε καθημερινά. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας σου;

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή για την επιτυχία. Αυτό που μετράει είναι να αφουγκράζεσαι το κοινό και να παρουσιάζεις πάντα προσεγμένες δουλειές. Να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το κάνεις με μεράκι! Το «Γέλα μου» είναι ένα ρυθμικό κομμάτι, γεμάτο ένταση και συναίσθημα και χαίρομαι που ο κόσμος έδειξε την αγάπη του από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε!

Η πρώτη σου επαφή με την μουσική πότε ήταν και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι  επαγγελματικά με το τραγούδι;

Νομίζω ότι το τραγούδι υπήρχε πάντα στη ζωή μου μιας και ως οικογένεια λατρεύουμε την μουσική! Επαγγελματικά όμως άρχισα να ασχολούμαι σε ηλικία 13 ετών όταν ξεκίνησα τις live εμφανίσεις μου παράλληλα βεβαίως με το σχολείο μου και έχοντας πάντα στο πλευρό μου τον πατέρα μου να με προσέχει και να με συμβουλεύει!

Πότε ξεκίνησες να γράφεις στίχους και σε ποιον Έλληνα καλλιτέχνη έδωσες για πρώτη φορά τραγούδι σου;

Πειραματιζόμουνα από πολύ μικρός η αλήθεια είναι και το πρώτο μου «ολοκληρωμένο» τραγούδι το έγραψα όταν πήγαινα πρώτη γυμνασίου! Ο πρώτος καλλιτέχνης που έδωσα τραγούδι μου επαγγελματικά πλέον ήταν ο Κωνσταντίνος Αργυρός με τον οποίο συνεργαστήκαμε και επί σκηνής και γίναμε φίλοι!

Συνήθως τι είναι αυτό που σε εμπνέει πιο πολύ όταν γράφεις τραγούδια:  Ο πόνος, η αγάπη, ο έρωτας ή κάτι άλλο;

Σίγουρα όλα τα παραπάνω που ανέφερες μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης όμως πέρα από αυτά ένα τραγούδι μπορεί να το γράψω και από μια ιστορία που άκουσα ή από μια εικόνα που είδα τυχαία μέσα στην ημέρα ή πιθανότατα και από κάτι που ονειρεύτηκα όπως έκανα για παράδειγμα με ένα τραγούδι μου, το «Ορκίσου» που είδα την ιστορία να εξελίσσεται στον ύπνο μου και απλά ξύπνησα, την μετέφερα με στίχους και μουσική και παρουσίασα το αποτέλεσμα! Το να γράφω μουσική ή στίχους είναι κινητήριος δύναμη για εμένα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου ούτως ή άλλως!

Πρώτη κυκλοφορία σου το τραγούδι «Ο Έρωτας μου Γίνε». Πώς ήταν αυτή η πρώτη επαφή με τη δισκογραφία;

Καθετί καινούριο συμπεριλαμβάνει το συναίσθημα της χαράς και παράλληλα του δημιουργικού άγχους και της αγωνίας για το αποτέλεσμα! Κάπως έτσι θα περιέγραφα τα πρώτα μου συναισθήματα τότε που μπήκα δειλά – δειλά και επίσημα στην δισκογραφία! Η χαρά σου όμως όταν αρχίζεις και κάνεις πραγματικότητα το όνειρο σου είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσεις ως εδώ και τι θα ήθελες για την συνέχεια στην καριέρα σου;

Η αλήθεια είναι πως θεωρώ πως ακόμα είμαι στην αρχή! Έχω πολλά πράγματα να δώσω και νιώθω αυτή την δίψα της δημιουργίας. Δυσκολίες υπάρχουν σε κάθε ξεκίνημα, σε κάθε επάγγελμα, δεν πρέπει να μένεις σε αυτό… ο στόχος σου πρέπει να είναι να συνεχίζεις να εξελίσσεσαι με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που επέλεξες να ακολουθήσεις! Ευχαριστώ τον κόσμο που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, νιώθω τυχερός και ευλογημένος. Με μεράκι και πολύ όρεξη θέλω να συνεχίσω να παρουσιάζω όμορφα τραγούδια που θα αγαπιούνται και θα μιλάνε στις καρδιές του κόσμου!

Ένα από τα τραγούδια σου που προκάλεσε πραγματικά πανικό ήταν το «Κοριτσάκι μου». Το είχες πιστέψει αυτό το τραγούδι από την πρώτη στιγμή που το έγραψες; Περίμενες ότι θα αγαπηθεί τόσο;

Πάντα όταν γράφεις ένα τραγούδι θες και πιστεύεις ότι θα πάει καλά! Η αλήθεια είναι πως σημαντικό ρόλο στο timing που θα το κυκλοφορούσα έπαιξε ο Stan όταν μου είπε: «Είναι ένα τραγούδι που σε χαρακτηρίζει και θα σου αφήσει το στίγμα του, τώρα είναι η κατάλληλα στιγμή να το βγάλεις»! Νομίζω πλέον έχοντας περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του πως το «Κοριτσάκι μου» ήταν ένα πραγματικά αισθαντικό κομμάτι που άγγιξε τις καρδιές του κόσμου και ξεχώρισε. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα για έναν καλλιτέχνη και δημιουργό λοιπόν από το να βλέπει το τραγούδι του να γίνεται αποδεκτό από το κοινό και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Το  τραγούδι «Ξημερώματα» που έδωσες στον Κωνσταντίνο Αργυρό  περίμενες ότι θα γινόταν τόσο μεγάλη επιτυχία από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε;

Πίστευα ότι θα πάει αρκετά καλά γιατί εκτός από ένα δυνατό τραγούδι σε στίχο και μουσική θα το ερμήνευε και ένας καλλιτέχνης που θεωρείται από τους πιο hot τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα λοιπόν το όνομα του Κωνσταντίνου έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλη αυτή την επιτυχία και το αποτέλεσμα δικαίωσε και εκείνον αλλά και εμένα φυσικά!

Σου είναι πιο εύκολο να γράφεις τραγούδια για σένα ή για συναδέλφους;

Δεν μπορώ να πω αν κάτι μου είναι εύκολο ή δύσκολο! Είμαι δημιουργός, παίζει ρόλο η έμπνευση της στιγμής γράφω συνεχώς, είναι τρόπος ζωής για εμένα! Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν γράφω για εμένα ξέρω ακριβώς πως θέλω να είναι το αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα ήθελες να δώσεις τραγούδια;

Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να δώσω τραγούδι μου όπως επίσης είμαι και τυχερός για αυτούς που έχω δώσει ήδη όπως είναι για παράδειγμα η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, κτλ. Σίγουρα όμως ο Αντώνης Ρέμος και ο Νίκος Βέρτης είναι δύο σημαντικοί καλλιτέχνες που θα χαιρόμουν να ερμηνεύσουν κάποιο τραγούδι μου.

Το χειμώνα ήσουν με το Νίκο Κουρκούλη σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της συμπρωτεύουσας, πως είναι να συνεργάζεσαι με έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη που έχει ζήσει την αίγλη της νυχτερινής διασκέδασης;

Η αλήθεια είναι πως ζήσαμε μεγάλες στιγμές φέτος στη Θεσσαλονίκη με το Νίκο Κουρκούλη και πραγματικά περάσαμε τέλεια. Ο Νίκος εκτός από σπουδαίος καλλιτέχνης είναι και πολύ δικός μου άνθρωπος. Μια συμβουλή που μου έχει δώσει και κρατάω πάντα είναι να είμαι αληθινός με τον κόσμο, να μην προσποιούμαι. Είναι πολύ δοτικός άνθρωπος και χαίρομαι που υπάρχει στην ζωή μου.

Αυτή την περίοδο σε συναντάμε στο Fantasia, με τη Νατάσα Θεοδώριδου. Μίλησε μας γι αυτή τη συνεργασία.

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια για αυτή τη συνεργασία. Η Νατάσσα Θεοδωρίδου είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια με πολλές επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια και μόνο τυχερός και χαρούμενος μπορώ να νιώσω που φέτος θα είμαι δίπλα της. Σίγουρα έχω να πάρω πολλά από αυτή τη συνεργασία και ανυπομονώ να το ζήσω.

Τη χρονιά που διανύουμε πολλοί γνωστοί τραγουδιστές έχουν τιμήσει με την παρουσία τους τη Θεσσαλία. Πότε να περιμένουμε και μια δική σου εμφάνιση;

Νομίζω ότι θα πρέπει να την προγραμματίσουμε άμεσα (γέλια), είμαι πάντα θετικός στις ωραίες προτάσεις. Είναι μαγικό να ταξιδεύεις ανά την Ελλάδα και να βρίσκεσαι κοντά με το κοινό. Μακάρι λοιπόν να τα πούμε σύντομα από κοντά.

Γνωρίζουμε πως η αδελφή σου κάνει και αυτή τα πρώτα της βήματα στο χώρο. Τι την συμβουλεύεις;

Η Μορφούλα είναι ένα εξαιρετικό παιδί με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνει. Είναι ένα κορίτσι χαμηλών τόνων που κάνει τη δουλειά της με ήθος και χαίρομαι όταν άνθρωποι του χώρου μου μιλάνε για εκείνη με ωραία λόγια. Πιστεύω σε εκείνη και ξέρω ότι έχει πολύ καλή φωνή! Αυτό που εγώ της δίνω ως συμβουλή είναι να είναι αληθινή και να σέβεται τον κόσμο.

Κλείνοντας τη συνέντευξη θα θέλαμε μια ευχή για τους αναγνώστες της Θεσσαλική Press.

Το πρώτο και πιο σημαντικό που θέλω να ευχηθώ είναι υγεία. Ακούγεται γραφικό καμιά φορά αλλά χωρίς την υγεία μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα! Να χαμογελάτε και να πιστεύετε στον εαυτό σας και στα χαρίσματα σας, ο καθένας  μας είναι ξεχωριστός.

Συνέντευξη: Θεοδώρα Τζανή

Previous ArticleNext Article