ΒΙΒΛΙΟ, Εκδηλώσεις

Πρόσκληση σε παρουσίαση του βιβλίου “Στιγμές με Χρώμα”

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Κωνσταντίνα Γκαλμπογκίνη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της “Στιγμές με Χρώμα”, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 20:30.

Στη συλλογή διηγημάτων αυτογνωσίας με τίτλο “Στιγμές με χρώμα” θα βρείτε ένα μείγμα από στιγμές διαφορετικών ανθρώπων και μία πανδαισία συναισθημάτων που γεννήθηκαν μέσα από εκείνες.

Από το οπισθόφυλλο

Οι Ιστορίες αποτελούν μικρά κομμάτια μίας φαντασίας που προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της, πολεμώντας το γνωστό σε όλους θηρίο της καθημερινότητας. Μία νίκη τους αποφέρει και μία θέση στις γραμμές ενός φύλλου τετραδίου. Η συνεχής νικητήρια πορεία συντελεί στην ανάπτυξη ενός βιβλίου.

Τι κι αν πέρασαν τα χρόνια; Τι κι αν άλλαξες εσύ; Οι στιγμές ζουν σαν μικρές φλόγες ανάμνησης που σιγοκαίνε και καρτερικά περιμένουν το τέλος τους. Εάν δεν τις σκαλίσεις ή δεν τις καταβρέξεις, παρατείνεις τη ζωή τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μία συλλογή διηγημάτων, που συνθέτει ένα μείγμα από στιγμές διαφορετικών ανθρώπων και μία πανδαισία συναισθημάτων που γεννήθηκαν μέσα από εκείνες. Άγνωστοι μεταξύ τους ήρωες, που ένιωσαν το πάγωμα του χρόνου, την εξέλιξη μιας αμελητέας σε διάρκεια στιγμής και την κορύφωση των συναισθημάτων τους. Ήρωες που δεν κατάφεραν να εκφράσουν με λόγια ό,τι βίωσαν. Λόγια και σκέψεις που αποκτούν περισσότερη δύναμη επειδή δεν εκφράζονται. Κάθε διήγημα αντικατοπτρίζει μία στιγμή, μία προσωρινή παύση στη ροή του χρόνου για τον ανθρώπινο νου, τόσο έντονη και ικανή να προκαλέσει την εξέλιξη μίας ιστορίας, δίνοντας χρώμα στις γραμμές της αφήγησής της. Χρώμα και συναίσθημα, δύο όροι αλληλένδετοι μεταξύ τους. Ένα χρώμα που προσδίδει νόημα και ένταση στο συναίσθημα και ένα συναίσθημα που επηρεάζει την εικόνα μιας στιγμής με την αλλοίωση των χρωμάτων.

Η συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Γκαλμπογκίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Εγκαταστάθηκε σε ηλικία 17 ετών στην Αθήνα, ακολουθώντας τις σπουδές της στον χώρο των τεχνολογικών επιστημών. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα Πληροφορικής, και συνέχισε με τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην επιστήμη των υπολογιστών, με αντικείμενο την ανάπτυξη και ανάλυση αλγορίθμων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, συνεχίζοντας την πορεία της πάνω στο αντικείμενο των σπουδών της, ενώ ο κόσμος της λογοτεχνίας, σαν ένας καλός σύντροφος, την ακολουθεί σε κάθε της βήμα.

Η αγάπη της για τα βιβλία και η συνεχής ανάγκη για έκφραση, την παρακίνησε να λάβει για πρώτη φορά μέρος στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων iWrite (2013), καταφέρνοντας, μάλιστα, να συμμετάσχει στην ανθολογία διηγημάτων που συντέλεσε το βιβλίο «Ιστορίες της Πόλης μας, Λάρισα». Σήμερα συνυπάρχει μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων, της τεχνολογίας και της λογοτεχνίας, ικανοποιώντας τις ακόρεστες επιθυμίες για γνώση και εμπειρία που ο καθένας από αυτούς μπορεί να της προσδώσει.

Previous ArticleNext Article