ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Σε εξέλιξη το 5ο Πανελλήνιο Αγροτικό Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο Ηράκλειο

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στο 5ο Πανελλήνιο Αγροτικό Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο Ηράκλειο της Κρήτης, με θέμα Ψηφιοποίηση: Το αύριο της Ευρωπαϊκής Γεωργίας.

Η κατάμεστη αίθουσα του Candia Maris Resort & Spa αποδεικνύει περίτρανα το έντονο ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου να ενημερωθεί, να ακούσει και μάθει το τι μέλλει γενέσθαι στο αυριανό ψηφιακό τοπίο του αγροτικού τομέα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Κρήτη δεν κατέχει τυχαία ξεχωριστή θέση στον παραγωγικό τομέα της χώρας μας.

Με ένα video αναδρομής που ανακάλεσε μνήμες από το πρώτο μέχρι και το τέταρτο καθιερωμένο πλέον Πανελλήνιο Αγροτικό Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – θεσμό ξεκίνησε την υποδοχή των συνέδρων ο κ. Γεώργιος Κορμέντζας, Γενικός Διευθυντής της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ο οποίος με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε ότι η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δεν είναι κάτι άλλο από τον ίδιο τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.

Στη συνέχεια, τις θερμότερες ευχές του απηύθυνε ο Πρόεδρος της COPA, Joachim Rukwied, μέσω βιντεομηνύματος, σε όλους τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος στην Ευρώπη και πως το συγκεκριμένο συνέδριο είναι σημαντικό για να συζητηθεί το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της COGECA, Thomas Magnusson, εξέφρασε, επίσης μέσω βιντεομηνύματος, τις ευχές του, αναφερόμενος στη σημασία συζήτησης για τα θέματα που αφορούν το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα και την ΕΕ καθώς και τη σημασία των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος χαιρέτησε την πορεία και την παρέμβαση της GΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στον αγροτικό τομέα ενώ τόνισε πως το 5Ο Πανελήνιο Αγροτικό Συνέδριο είναι προσανατολισμένο στο μέλλον και «…αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση, την οποία θέλουμε  να καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα που θα εντάξουμε στην στρατηγική μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρέας Στρατάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιλογή της Κρήτης ως τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου και επιπλέον μετέφερε τον χαιρετισμό του κ. Αλέξανδρου Κοντού, Προέδρου της Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε., ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι νέοι παραγωγοί στις προκλήσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στη στήριξη των νέων αγροτών.

Ο κ. Ιωάννης Μαυρουδής από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, αναφέρθηκε σε αναγκαιότητα της προσαρμογής του αγροτικού τομέα στις νέες προκλήσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος  αναφέροντας επιγραμματικά το περιβάλλον, τα δεδομένα και τις προκλήσεις. Για τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ η βασική αρχή είναι μία: ο κεντρικός συντελεστής της αγροτικής οικονομίας είναι οι παραγωγοί και οι οργανωμένες δομές αυτών, ενώ οι βασικοί στόχοι είναι το θετικό εμπορικό ισοζύγιο αγροδιατροφικών προϊόντων και η οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής, υπό το πρίσμα του οικονομικού και του ανταγωνιστικού αποτελέσματος των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Κατά τη διάρκεια της 1ης θεματικής ενότητας, ιδιαίτερα σημαντική είναι η τοποθέτηση του Στέλιου Ράλλη, Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής για την Πλήρη Εφαρμογή του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Αγροτικού Τομέα» που στηρίζεται στην Γεωργία Ακριβείας μέχρι το Μάρτιο του 2020.

Ακολουθούν άλλες 2 θεματικές ενότητες με εξαιρετικούς ομιλητές για την ανασυγκρότηση και το αύριο του αγροτικού τομέα.

Previous ArticleNext Article