ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ, Καιρός, Σκόπελος

Στο έλεος του «Τηλέμαχου» η Σκόπελος που έμεινε χωρίς ρεύμα για ώρες μεγάλο μέρος της

Το νησί της Σκοπέλου και ιδιαίτερα την περιοχή της Γλώσσας έχει πλήξει το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», καθώς σημειώνεται έντονη χιονόπτωση στη περιοχή. Για περίπου τρεις ώρες στο νησί η κακοκαιρία είχε προκαλέσει βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του νησιού να είχε μέινει χωρίς ρεύμα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, σημείωσε ότι η χώρα και άλλες περιοχές της Σκοπέλου ήταν χωρίς ρεύμα, τονίζοντας ότι κάποιο δέντρο έπεσε στο δρόμο και απέκλεισε την δυνατότητα στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσεγγίσουν το σημείο και να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Ο κ. Βασιλούδης, είπε μεταξύ άλλων, ότι  αυτό που τον ανησυχεί ήταν η έλλειψη θέρμανσης από την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Στα ορεινά του νησιού, το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο, ενώ πυκνό είναι το χιόνι ακόμη και μέσα στη πόλη. Στο οδικό δίκτυο δεν σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχειρεί στο νησί της Σκοπέλου με τουλάχιστον δέκα μηχανήματα, ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί.

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης, η ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε και το ρεύμα και η θέρμανση επανήλθε στο νησί. Όπως έγινε γνωστό τα σχολεία στη Σκόπελο δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη για την ασφάλεια των μαθητών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Previous ArticleNext Article