ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Πρόσωπο

Φτιάξτε αντιγηραντικό scrub προσώπου στην κουζίνα σας

Μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό, αντιγηραντικό scrub προσώπου με πορτοκάλι και αλάτι. Είναι κατά των ρυτίδων, της θαμπάδας και της πρόωρης γήρανσης.

Θα χρειαστείτε:

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ. σούπας θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες

Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε ένα γυάλινο μπολ.

Μόλις γίνουν μια παχύρευστη μάζα, απλώστε την κρέμα στο πρόσωπό σας και κάντε απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Αφήστε το ως μάσκα για ένα τέταρτο περίπου.

Ξεπλύντε καλά με χλιαρό νερό.

Το αντιγηραντικό scrub προσώπου περιέχει:

Η βιταμίνη C που περιέχει το πορτοκάλι ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στην επανόρθωση των κυττάρων του δέρματος. Επίσης ρυθμίζει τη λιπαρότητα και προλαμβάνει τα σπυράκια.

Το θαλασσινό αλάτι είναι γεμάτο με μεταλλικά στοιχεία, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο και κάλιο, τα οποία έχουν κομβικό ρόλο στην υγεία και λειτουργία του δέρματος καθώς και στην επικοινωνία των κυττάρων. Όταν τα μεταλλικά στοιχεία της επιδερμίδας μας δεν είναι στις ποσότητες που θα έπρεπε, τότε έχουμε συμπτώματα όπως ξηρότητα, θαμπάδα, ερεθισμό και κοκκίνισμα, ειδικά όσο πιο κρύος ή ξηρός είναι ο καιρός. Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία και την ενυδάτωση, να ενδυναμώσει την προστασία του δέρματος και να ενισχύσει την επικοινωνία των κυττάρων -η οποία επιβραδύνει με τα χρόνια.

Previous ArticleNext Article