top, Πολιτική

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας: Απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας μόνο εάν και εφόσον συγκεκριμενοποιηθούν τα ισοδύναμα

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη για την προοπτική απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο, ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν επιχειρησιακά είναι αναγκαία ή όχι η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο και πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει τον επόμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, η απομάκρυνση της Ταξιαρχίας θα πρέπει να υλοποιηθεί μόνο εάν και εφόσον συγκεκριμενοποιηθεί η μεταφορά ισοδύναμης στρατιωτικής μονάδας στον Βόλο, όπως έχει δεσμευτεί η παρούσα κυβέρνηση.

Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η κακή χρήση και η ερημοποίηση της έκτασης του στρατοπέδου Γεωργούλα, όπου φιλοξενείται η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή.

Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να ενώσω τη φωνή και τις δυνάμεις μου με κάθε κίνηση της τοπικής κοινωνίας, απ’ οποιονδήποτε φορέα και αν προέρχεται, που θα αγωνιστεί ώστε να αποφευχθεί αυτή η αρνητική προοπτική για τον τόπο μας.

Previous ArticleNext Article