Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Η αίτηση για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Ανοικτή θα βρίσκεται  έως και τις 30 Οκτωβρίου, η ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων  για τη χορήγηση επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2020, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.

Ο δικαιούχος μπορεί ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του με τους κωδικούς του Taxisnet, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

 Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψιν της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Αυτοί μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ(Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα τους συνδράμουν για την υποβολή της αίτησής τους και για την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πορεία της.

Το ποσόν της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000 έως 4.700 ευρώ. Η διεύθυνση της ψηφιακής πλατφόρμας είναι: oreina.epidomata.gov.gr

Όσοι θα ήθελαν να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος μπορούν να αναζητήσουν απαντήσεις στον εξής συνδέσμο: opeka.gr

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article