Αυτοκινητο

Πάνω από 130.000 τα online προσωρινά διπλώματα!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Σε τρεις μήνες οι αντικαταστάσεις αδειών οδήγησης θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικά καθώς θα καταργηθεί ο παλαιός τρόπος με παρουσία του ενδιαφερόμενου στις Διευθύνσεις Μεταφορών.

Τέλος στην ταλαιπωρία αλλά και στο «γρηγορόσημο» έχουν βάλει οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν πλέον στην διάθεσή τους οι πολίτες από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Περιφέρειες σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μάλιστα η πρώτη εφαρμογή των online υπηρεσιών στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών αφορούσε στην Προσωρινή Άδεια Οδήγησης με την οποία οι επιτυχόντες των εξετάσεων με λίγα κλικ μπορούσαν να οδηγήσουν νόμιμα τα οχήματά τους μετά από λίγες ώρες και βέβαια χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν σε κανέναν το λεγόμενο «γρηγορόσημο» ώστε να παραλάβουν πιο γρήγορα την άδεια οδήγησής τους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Δόλγηρας στο πλαίσιο της αναλυτικής παρουσίασης της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αντικατάστασης αδειών οδήγησης στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη έχουν ήδη εκδοθεί πάνω από 130.000 Προσωρινές Άδειες Οδήγησης σε όλη την Επικράτεια εκ των οποίων οι 60.000 έχουν εκδοθεί από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα ο κ. Δόλγηρας ανακοίνωσε ότι το αργότερο σε τρεις μήνες οι αντικαταστάσεις αδειών οδήγησης θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικά και πως τα αποτελέσματα από την λειτουργία της online πλατφόρμας μετά από ένα μήνα λειτουργίας είναι ιδιαίτερα θετικά επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Newsauto.gr.

Ειδικότερα ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής ανέφερε ότι μετά από ένα μήνα λειτουργίας έχουν εγκριθεί πάνω από 2.600 online αιτήσεις αντικατάστασης αδειών οδήγησης722 αιτήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί εξαιτίας κάποιας έλλειψης (παράβολο ή φωτογραφία) και 459 έχουν απορριφθεί καθώς κατά την διασταύρωση των στοιχείων εντοπίστηκαν λάθη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε πως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αποτελούν υπεραξία στην κοινωνία, στον πολίτη και στους υπαλλήλους τονίζοντας πως η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια. «Πρώτοι φέραμε το online προσωρινό δίπλωμα! Η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστεί σε όλα αλλά βέβαια χωρίς την στήριξη των εργαζομένων μας δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος κατά την παρουσίαση της online πλατφόρμας αντικατάστασης άδειας οδήγησης επισήμανε πως έχει μπει ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και στην αδιαφάνεια.

Πάντως ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν από κοινού το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής έχει να κάνει με τα παλαιά συστήματα που αναγκάζονται να λειτουργούν τα οποία εξαιτίας της παλαιότητας και ασυμβατότητας μεταξύ τους δημιουργούν καθυστερήσεις ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που οι υπάλληλοι τόσο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και των Διευθύνσεων Μεταφορών που δεν μπορούν να εργαστούν εξαιτίας κάποιου «κολλήματος» των συστημάτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε πως ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να δοθεί μια οριστική λύση με τα συστήματα ώστε να αντικατασταθούν από νεότερα και οι υπάλληλοι τόσο του Υπουργείου όσο και των Διευθύνσεων Μεταφορών να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς προβλήματα…

Previous ArticleNext Article