Εκπαίδευση - Παιδεία

Σχολεία: Xωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις η λήξη της σχολικής χρονιάς

Οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως – Παράταση σχολικού έτους για νηπιαγωγεία και δημοτικά έως 25 Ιουνίου και γυμνάσια και λύκεια μέχρι 11 Ιουνίου – Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Η υπουργός Παιδείας είπε ξεκινώντας ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται πως επιστρέφουν όλοι οι μαθητές  στις αίθουσές τους στις 10 Μαΐου  με «όπλα» τα self tests, την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Η κυρία Κεραμέως αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας: Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 2,3996%, Τμήματα (μερική αναστολή): 1,2087% Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Από χθες όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, Σε ανάρτησή της στα social media η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καλεί τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπουν στο emvolio.gov.gr. «Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Previous ArticleNext Article