• ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Συνέντευξη Λαλιώτου Ιωάννα, Αναπληρώτρια Πρύτανη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

Πόσους Φοιτητές έχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κάθε χρόνο;

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναπτύσσεται σε πέντε πόλεις και σε δεκαοκτώ ακαδημαϊκά τμήματα. Στο πανεπιστήμιο φοιτούν περίπου 14.000 προπτυχιακοί φοιτητές/τριες,2.150 μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες και 1.400 υποψήφιοι διδάκτορες. Ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εργάζονται περίπου450 καθηγητές και 270 διοικητικοί υπάλληλοι. Ο Βόλος είναι το διοικητικό και ακαδημαϊκό κέντρο του ιδρύματος καθώς εδώ βρίσκονται τόσο οι διοικητικές υπηρεσίες, όσο και τα περισσότερα ακαδημαϊκά τμήματα.Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 2.500 πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες, 650 μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες και 70 υποψήφιους διδάκτορες.

Τι προγράμματα έχει το Πανεπιστήμιο πέρα από τα ακαδημαϊκά;

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Φυσική Αγωγή, Μουσικά Σύνολα, Χορωδία, Φωτογραφική Ομάδα, Εθελοντικές Δράσεις κα.)Στην αρχή κάθε εξαμήνου ανακοινώνονται όλα τα προγράμματα και οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ενταχθούν στις δράσεις που προτιμούν. Πέρα από αυτά υπάρχει ένα πλήθος φοιτητικών ομάδων που αυτο-οργανώνονται και αναλαμβάνουν πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις (Κινηματογραφική Ομάδα, Φοιτητικό Ραδιόφωνο κα.)

Πείτε μας δυο λόγια για τους νέους φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των τμημάτων του Βόλου;

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τις φοιτήτριες και τους φοιτητέςπου ξεκινούν τις σπουδές τους σε ένα πραγματικά δυναμικό πανεπιστημιακό ίδρυμα αλλάκαι σε μια πραγματικά πανέμορφη και πλούσια σε ιστορία πόλη, σε μια περιοχή της Ελλάδας που πέρα από τις σπουδές τους μπορεί να τους προσφέρει μια γεμάτη σε εμπειρίες ζωή. Θα ήθελα να τους παροτρύνωνα βγουν έξω από το Πανεπιστήμιο και έξω από την πόλη και να αξιοποιήσουν όσες δυνατότητες τους δίνονται στο διάστημα που θα διαμείνουν στη Μαγνησία: να περιηγηθούν σε έναν τόπο μοναδικού φυσικού κάλους και πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς. Να γνωρίσουν και να ενταχθούν στην πλούσια κοινωνική και πολιτιστική ζωή αυτού του τόπου. Να είναι ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην διαμόρφωση της ζωής της πόλης.Ιδιαίτερα προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδα, θα ήθελα να τονίσω ότι είναι πραγματική τύχη που τους δίνεται η ευκαιρία να ζήσουν για ένα τόσο σημαντικό διάστημα της ζωής τους σε αυτόν τον τόπο και να τους ευχηθώ από καρδιάς δημιουργικά και χαρούμενα φοιτητικά χρόνια.

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article