• ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει να προσφέρει και κάτι παραπάνω από τα ακαδημαϊκά τμήματα. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες από 3 ομάδες πολύ δραστήριες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που σίγουρα έχουν να σας δώσουν το κάτι παραπάνω. Διαλέξτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο σε σας και γίνεται και σεις μέλη των ομάδων τους.

Υπάρχουν κι άλλες ομάδες γι΄αυτό μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε από το site της σχολή σας.

Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.( Ομάδα Φωνητικής Έκφρασης και Οργανικά Σύνολα) ιδρύθηκαν το Φεβρουάριο του 2006 με στόχο τη μουσική καλλιέργεια των φοιτητών μέσα από τη βιωματική προσέγγιση της μουσικής (πραγματοποίηση συναυλιών, εκδόσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών).
Οι μουσικές αναζητήσεις στηρίζονται στη συλλογική δράση και λειτουργούν ως γέφυρα επικοινωνίας με φορείς και ιδρύματα της πόλης αλλά και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ποικίλα είδη μουσικής συμπλέκονται στα προγράμματα των παρουσιάσεων και φέρνουν κοντά φοιτητές από διαφορετικά τμήματα του Π.Θ.
Την επιμέλεια των παραπάνω δράσεων, τη μουσική εμψύχωση και τη φωνητική διδασκαλία έχει η μουσικοπαιδαγωγός , ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μαρία Θωίδου, μέλος ΕΕΠ, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπεύθυνη Μουσικών Συνόλων : Μαρία Θωίδου τηλ.

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου οργανώνει τις παρακάτω δραστηριότητες για φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του Αθλητικού οργανισμού.

Ήδη έχουν παραχωρηθεί προς χρήση το Κέντρο Αθλησης και Νεολαίας κάθε Πέμπτη 9:30 – 11:00 και το Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο (Αθηνών 25) κάθε Δευτέρα 13:00 – 15:00.

Τένις , aerobic για γυναίκες, γυμναστική με βάρη, taekvonto , κολύμβηση, παραδοσιακοί χοροί, Πιγκ Πογκ, Μαθήματα Σκι, Ορεινές Πεζοπορίες, Μαθήματα Ιππασίας, Μαθήματα Αναρρίχησης

Μαθήματα Σκοποβολής και Τοξοβολίας και ιστιοπλοϊα.

Αθλητικό Κέντρο Νεότητας, Γιάννη Δήμου – Μεταμορφόσεως, Τηλ: 24210 44268 / 71770, email: aodv@volos-m.gr
http://www.volos.uth.gr/mun/athlitikos

Η Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και απευθύνεται σε όλους τους προπυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου που ενδιαφέρονται για τη Φωτογραφία. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς πραγματοποιούνται σεμινάρια, πρακτικές ασκήσεις, επισκέψεις σε σημαντικές εκθέσεις και φεστιβάλ και άλλες δράσεις. Η Ομάδα έχει ήδη παρουσιάσει την πρώτη της ομαδική φωτογραφική εργασία με τίτλο Intro Project, στο εκθετήριο του κτιρίου Τσικρίκη.

Οι συναντήσεις της Ομάδας είναι εβδομαδιαίες, πραγμαρτοποιούνται στο κτίριο Τσικρίκη (Γαμβέτα και Ιάσονος) και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Νατάσα Καρακατσάνη ,2421074803 και 6973296166.

Υπεύθυνη Συντονισμού Φωτογραφικής Ομάδας Φοιτητών/τριών Π.Θ

Οι «CaRacaTu» ειναι ενα σύνολο Αφροβραζιλιανικων κρουστων που κινούνται σε ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro.  Διαθέτουν δικές τους στολές και τύμπανα για να ξεχωρίζουν από αντίστοιχες μπάντες της Ελλάδας, παίζουν και χορεύουν  και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα ζωντανό σόου το οποίο μπορεί είτε να ξεχυθεί στον δρόμο ή να ανέβει σε μία σκηνή, γεμίζοντας τον κόσμο με μουσική, ενέργεια και ρυθμό.

Οι «CaRacaTu» δεν είναι απλώς μια μπάντα δρόμου. «Είναι ένα ανοιχτό σχολείο που ο καθένας μπορεί να έρθει να μάθει την τέχνη των κρουστών, του ρυθμού και της βραζιλιάνικης και όχι μόνο κουλτούρας», σημειώνει το μέλος της ομάδας, Κώστας Μέρος. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, στόχος είναι να ενώσει ανθρώπους με αγάπη για τη μουσική, που είναι το μοναδικό… προσόν που απαιτείται για να ενταχθεί κάποιος στην μπάντα, είτε έχει μουσική παιδεία είτε όχι, είτε είναι πέντε είτε 95 ετών!
Άλλωστε, η ίδια η σύνθεση της μπάντας αποδεικνύει ακριβώς το παραπάνω, αφού αποτελείται από μέλη κάθε ηλικίας, στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες μουσικούς.

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στη συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων των προηγούμενων χρόνων, συνεχίζει με διευρυμένο κύκλο δραστηριοτήτων για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά που αφορούν και στον τομέα των εκπαιδευτικών – ενημερωτικών προγραμμάτων όπως και στον τομέα των παραλλήλων εκδηλώσεων λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του κοινού καθώς και νέες τάσεις στον χώρο της δημιουργικής απασχόλησης.Τα τμήματα, μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας, αφορούν τις τέχνες, τη γλώσσα και τον πολιτισμό άλλων χωρών, το λόγο και το θέατρο, καθώς και την πληροφορική.Εντός του έτους θα ανακοινώνονται και νέες δράσεις με καταξιωμένους προσκεκλημένους , ειδικούς σε διάφορους χώρους έκφρασης και δημιουργίας.Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα: Φωτογραφία, Κεραμική, Σεμιναρια εκμάθησης Η/Υ κ.α. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα web:doepap.gr

Η «Θρυαλλίδα» είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με πολιτιστικό χαρακτήρα. Δραστηριοποιείται από το 2007 και έχει παρουσιάσει στο κοινό του Βόλου τις θεατρικές παραστάσεις “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης” , “Ράφτης κυριών” , “Μπαμπάδες με ρούμι” και “Υπάρχει και Φιλότιμο” .

thriallida.com

τηλ. 694 704 5057

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article