ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Όμιλος Emphyton γιατί η γη είναι ελπίδα

Ο κύριος Αγγελάκης Κώστας μας παρουσιάζει την εταιρία Emphyton. Ποιος είναι όμως ο Κώστας Αγγελάκης. Γεννήθηκε στην Aνάβρα Aγιάς το 1976. Το 1998 τελείωσε στη Θεσσαλονίκη φυτική παραγωγή και από το 2000 δραστηριοποιείτε στο γεωπονικό και γεωργικό χώρο καθώς είναι και ο ίδιος παραγωγός. Είναι παντρεμένος με την νευροχειρουργό Τασιού Αναστασία και έχουν δυο παιδιά.

Πείτε μας δυο λόγια για την Emphyton.

Η Emphyton, δραστηριοποιείται στον τομέα των γεωργικών καλλιεργειών και προϊόντων έχοντας ένα ρόλο μοναδικό, πρωτοποριακό και ιδιαίτερο. Θέλει και ξέρει να δημιουργεί, στοχεύοντας στην ποιοτική εξυπηρέτηση των συνεργατών της και ούσα πάντα δίπλα τους με προτάσεις και λύσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της παραγωγής τους. Περιλαμβάνει τρεις τομείς: Φυτωριακό υλικό ,τον τομέα θρέψης και την εμπορία φρούτων. Αντιλαμβάνεστε ότι έχει καθετοποιήσει την δραστηριότητα της από την παραγωγή του γενετικού υλικού, την τεχνική υποστήριξη και τέλος την εμπορία του τελικού προϊόντος.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στην εταιρία;

Εγώ είμαι υπεύθυνος ανάπτυξης των προϊόντων θρέψης στην Ελλάδα που περιλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη, τοποθέτηση αυτών και εμπορία.

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με τον τομέα αυτόν;

Η Emphyton μπήκε στη διαδικασία ανάπτυξης του τομέα της θρέψης πιστεύοντας ότι είναι το α και το ω για την σωστή ανάπτυξη και ευρωστία ενός φυτού. Η σωστή θρέψη είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων δίνοντας ταυτόχρονα λύση σε μακροχρόνια προβλήματα βελτιώνοντας τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά αυτών. Όλα αυτά μας οδήγησαν να συνάψουμε συνεργασίες με μεγάλους οίκους του εξωτερικού στον τομέα της θρέψης και σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια καταλήξαμε μετά από συνεχόμενους πειραματισμούς σε μια πλήρη γκάμα προϊόντων η οποία ανανεώνετε συνεχώς λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης.

Τι ιδιαίτερο έχουν αυτά τα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε;

Είναι εξειδικευμένα και στοχευόμενα προϊόντα με ιδιαίτερη τεχνολογικά διαδικασία παραγωγής (πατέντα) που τα κάνουν μοναδικά στο χώρο. Η φόρμουλα τους είναι τέτοια ώστε μέσα σε λίγες ώρες να εισχωρούν μέσα στο φυτό ξεκινώντας άμεσα την δράση τους.

Η συνδιαστικότητα τους με άλλα προϊόντα φυτοπροστασίας είναι άριστη μειώνοντας πολύ το κόστος. Είναι φιλικά στο περιβάλλον χωρίς να αφήνουν υπολείμματα στα παραγόμενα προϊόντα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άριστη κατάρτιση των γεωπόνων της Emphyton οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την φυσιολογία των φυτών, μας κατατάσσουν κυρίαρχους στον τομέα της θρέψης

Το κόστος των προϊόντων σας είναι προσιτό για τον παραγωγό;

Όλα τα προϊόντα της Emphyton παράγονται και βγαίνουν στην αγορά με γνώμονα την ισοσταθμική αξία του. Με απλά λόγια η αξία που θα πληρώσει ο παραγωγός για την χρήση του θα πρέπει να την πάρει τουλάχιστον 10 φορές πίσω.

Ποιο προϊόν σας θεωρείτε καλύτερο;

Με φέρνετε σε δύσκολη θέση γιατί κάθε προϊόν έχει την αξία του, παρόλα αυτά ξεχωρίζω το NUTRI BS95, NUTRI BIOCLEAN,NUTRI ENGORDE,MICONIC,FESIL. Ανήκουν στην κατηγορία των προϊόντων που έκτος από το να προσφέρουν θρέψη στα φυτά επιδρούν στο ανοσοποιητικό σύστημα τους με ειδικούς μηχανισμούς ώστε να παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη αντίσταση στα παθογόνα.

Ποιος είναι ο τρόπος δράσης EMPHYTON;

Έχουμε κάνει μια χαρτογράφηση καλλιεργειών και εδαφοκλιματικών συνθηκών ανά περιοχή εντοπίζοντας προβλήματα αδυναμίες και επιθυμητούς στόχους. Με γνώμονα αυτό επεμβαίνουμε σε συνεργασία με τους κατά τόπους συνεργάτες μας προτείνοντας το κατάλληλο προϊόν την σωστή χρονική στιγμή. Συνήθως εφαρμόζουμε ένα πλήρες πρόγραμμα θρέψης από την έναρξη της βλάστησης έως και την πτώση των φύλων. Είναι τα γνωστά προγράμματα θρέψης Emphyton .Η ανάπτυξη της εταιρίας μας είναι ραγδαία χάρη

Previous ArticleNext Article