• ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Ιπτάμενα Άστρα 2018, Θεραπείες & Ενισχύσεις Τομέων

Το κινέζικο νέο έτος 2018 θα ξεκινήσει στις 16 Φεβρουαρίου 2018, κατά τη δεύτερη Νέα Σελήνη μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.
Ιπτάμενα Άστρα 2018 Χρονιά του Γιανγκ Γήινου Σκύλου (από 4/2/2018 μέχρι 3/2/2019)
«Είμαι σε εγρήγορση. Διότι υπάρχει βία παγκοσμίως, να γιατί είμαι εδώ.Να ακούσω τα παράπονα, τις διαφωνίες, και να απορρίψω τους φόβους σας Για να σας οδηγήσω σε έναν πιο ήσυχο χρόνο Για να προστατεύσω ό,τι είναι αγνό και να εξαλείψω το έγκλημα Για να υπερασπίσω τους αδύναμους είναι το παιχνίδι μου Υπόσχομαι να προχωρήσω στο όνομα του Θείου Το όραμά μου είναι σταθερό σε πράξεις δεινότητας Η πρόθεσή μου είναι να σταματήσω τους εχθρούς Υποστηρίζω την τιμή, τη δικαιοσύνη και το δίκαιο παιχνίδι Και δεν θα με σταματήσει τίποτα μέχρι να δοθεί μια λύση. Είμαι ο Σκύλος.»
Το κινέζικο νέο έτος 2018 θα ξεκινήσει στις 16 Φεβρουαρίου 2018, κατά τη δεύτερη Νέα Σελήνη μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.Όπως είναι γνωστό, το κινέζικο έτος διαφέρει από τα υπόλοιπα, καθώς αυτό βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιό τους και συνήθως πέφτει μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου. Η κινέζικη αστρολογία αποτελείται από έναν κύκλο 12 χρόνων, (και όχι μηνών, όπως η δυτική αστρολογία), όπου ο κάθε χρόνος αντιπροσωπεύεται από ένα από τα δώδεκα ζώα.
Για το πώς επιλέχτηκαν τα ζώα αυτά, υπάρχουν διάφοροι μύθοι. Ένας όμορφος μύθος από αυτούς λέει ότι, όταν ο Βούδας ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει την γήινη ύπαρξή του, κάλεσε κοντά του όλα τα ζώα να τον αποχαιρετίσουν. Μόνο δώδεκα ήρθαν. Για να τα τιμήσει, ο Βούδας έδωσε τα ονόματά τους στα ζώδια και μάλιστα, τα τοποθέτησε ανάλογα με τη σειρά που έφτασαν κοντά του. Έτσι, ο κινέζικος ζωδιακός κύκλος περιλαμβάνει τον Ποντικό, τον Βούβαλο, την Τίγρη, τον Λαγό, τον Δράκο, το Φίδι, το Άλογο, την Κατσίκα, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, τον Σκύλο και τον Χοίρο. Το καθένα από αυτά τα πλάσματα δίνει στους ανθρώπους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Φέτος σειρά στο κινέζικο ημερολόγιο έχει ο Σκύλος και συγκεκριμένα το 2018 θα είναι ο χρόνος του «Γιανγκ Σκύλου της Γης». Η χρονιά του Σκύλου επαναλαμβάνεται κάθε 12 χρόνια και τα τελευταία έτη που ήταν χρονιές του Σκύλου ήταν: το 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006.
Αν κάποιος έχει γεννηθεί σε μία από αυτές τις χρονολογίες, τότε οι τυχεροί του αριθμοί φέτος θα είναι το 3, το 4 και το 9, τα τυχερά του χρώματα το κόκκινο, το πράσινο και το μωβ και τα τυχερά του λουλούδια θα είναι τα τριαντάφυλλα και οι ορχιδέες. Το γεγονός ότι φέτος θα είναι η χρονιά του Σκύλου, ερμηνεύεται από τους αστρολόγους ως χρονιά με ανατροπές, ιδίως όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καθώς ο διάλογος και η αλληλεγγύη κατατάσσονται ως χαρακτηριστικά, που ανήκουν στο ζώδιο του Σκύλου, όσοι φερθούν εγωιστικά, θα έχουν να αντιμετωπίσουν έντονες αντιδράσεις. Οι προβλέψεις, λοιπόν, υποδεικνύουν, ότι φέτος θα είναι χρονιά της δράσης και παρότι θα φέρει θετικές εξελίξεις, θα είναι μολαταύτα εξαντλητική – ποτέ όμως, βαρετή.
Το Κινέζικο Σεληνιακό Έτος (Κινέζικη Πρωτοχρονιά) για το 2018 θα ξεκινήσει στις 16 Φεβρουαρίου.Ο χρόνος, όμως στο Φενγκ Σούι χρησιμοποιεί το Ηλιακό Ημερολόγιο για την αρχή του έτους, η οποία είναι συνήθως στις 3 ή 4 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο και ονομάζεται Ερχομός της Άνοιξης. Έτσι, λοιπόν, η επιρροή των Ιπτάμενων Άστρων υπολογίζεται από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2019.
Φέτος, λοιπόν, από τις 4 Φεβρουαρίου μπαίνουμε στη χρονιά του Γιανγκ Γήινου Σκύλου. Επηρεάζονται ιδιαίτερα αυτοί που είναι γεννημένοι τη χρονιά του Δράκου, γιατί ο Δράκος ανταγωνίζεται το Σκύλο. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Δράκου, πρέπει να πάρουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και να χρησιμοποιήσουν όλες τις προτεινόμενες θεραπείες, για να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιρροές της χρονιάς σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Τα Ιπτάμενα Άστρα είναι μία δυναμική άποψη του Φενγκ Σούι, που διδάσκει με πολύ απλά λόγια, ότι οι ενέργειες μεταβάλλονται στη ροή του Χρόνου, αλλάζοντας φύση ανά 20ετίες, έτος, κλπ. Έτσι, κάποιες που είναι καλές κατά τη διάρκεια μιας εικοσαετίας, γίνονται κακές σε μία άλλη και το αντίστροφο. Η προσπάθεια να καταστείλετε τις εκδηλώσεις της κακής τύχης για οποιοδήποτε έτος, είναι η βασική διάσταση του χρόνου στο Φενγκ Σούι. Αυτό απαιτεί λίγη προσπάθεια, αλλά σαν ανταμοιβή, θα μειώσει αποτελεσματικά την αρνητικότητα και τις ατυχίες. Είναι ένα σημαντικό μέρος της τελετής για την υποδοχή του νέου έτους.
Η φόρμουλα των Ιπτάμενων Άστρων είναι μια εύκολη στη χρήση, αλλά ακριβής μέθοδος, για να ανακαλύψετε ποια ενέργεια είναι σε ποια τοποθεσία, ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε το ευεργετικό Τσι και να καταστείλετε το αρνητικό Τσι για το έτος. Βασίζεται στις κατευθύνσεις της πυξίδας, και χωρίζει σε εννέα τομείς το σπίτι, ή το γραφείο. Ποιο ιπτάμενο άστρο προσγειώνεται σε ποιον τομέα καθορίζει, είτε τυχερούς, είτε άτυχους κραδασμούς. Η Λίλιαν Του, μια μεγάλη και σεβαστή γνώστης και συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων για το Φενγκ Σούι, λέει ότι τα Ιπτάμενα Άστρα είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπους, για να βελτιώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά την τύχη σας, χρησιμοποιώντας το Φενγκ Σούι.
Απλά, γνωρίζοντας τις αλλαγές της ενέργειας στους διάφορους τομείς του σπιτιού, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε σε ποιο μέρος του σπιτιού σας μπορείτε να περάσετε περισσότερο, ή λιγότερο χρόνο. Επίσης, ποιες περιοχές χρειάζονται διορθωτικά μέτρα, για να απωθήσετε-θεραπεύσετε την αρνητική ενέργεια, ή ενισχυτικά μέτρα, για να προσελκύσετε την θετική ενέργεια. Οι σχέσεις, η σταδιοδρομία και η ευημερία, καθώς και θέματα υγείας, επηρεάζονται από τα Ιπτάμενα Άστρα. Η γνώση της ετήσιας θέσης τους ξεκλειδώνει το ενεργειακό μοτίβο του έτους και μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο, αν το έτος σας είναι καλό ή όχι – και το σημαντικό είναι, ότι το αποτέλεσμα είναι υπό τον έλεγχό σας.
Μπορείτε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε τη γνώση των Ιπτάμενων Άστρων, για να βελτιστοποιήσετε την τύχη σας, για το έτος του Σκύλου 2018. Είναι καλή ιδέα να έχετε όλες τις θεραπείες του Φενγκ Σούι στη θέση τους, πριν από την πρώτη του ημέρα, που είναι στις 4 Φεβρουαρίου 2018.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σαν θεραπείες, μπορούν να ανακυκλωθούν, αν και η ισχύς της θεραπείας των χρησιμοποιημένων αντικειμένων είναι συνήθως χαμηλή και η θεραπεία για το τρέχον έτος θα πρέπει να είναι ισχυρότερη. Οι νέες θεραπείες έρχονται με φρέσκια ενέργεια. Εάν ανακυκλώνετε, ενεργοποιήστε εκ νέου τα αντικείμενα της θεραπείας σας, πλένοντας με φυσικό θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι. Στη συνέχεια, αφήστε τα να παραμείνουν στον ήλιο για μία ημέρα, ώστε να απορροφήσουν τη φυσική ενέργεια γιανγκ του περιβάλλοντος.
ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΣΤΡΑ Ποια είναι τα ευοίωνα άστρα: 1, 4, 6, 8, 9
Το αστέρι 1: Λευκό, στοιχείο νερού. Είναι το αστέρι της Νίκης και της Επιτυχίας.
Επηρεάζει την ακαδημαϊκή καριέρα, την καριέρα και φέρνει καλή φήμη, νίκες ενάντια στους ανταγωνιστές, καλή τύχη, αυξάνει την επιρροή μας πάνω σε ισχυρούς ανθρώπους. Μπορεί να επηρεάσει τα νεφρά, το συκώτι, τα έντερα ή την ουροδόχο κύστη.
Το αστέρι 4: Σκούρο πράσινο, στοιχείο ξύλου. Το αστέρι της Αγάπης και της Εκπαίδευσης. Σχετίζεται με την τύχη μας στις σχέσεις και στο γάμο και, από την άλλη μεριά, προάγει την ακαδημαϊκή επιτυχία και την πρόοδο στις σπουδές, την έρευνα, την γνώση, τη σοφία και την αυτοανάπτυξη.
Το αστέρι 6: Λευκό, στοιχείο μετάλλου. Το αστέρι της Ουράνιας Τύχης.
Αυτό το θεϊκό αστέρι φέρνει ευκαιρίες, ευλογίες και πλούτο, παρόλο που αυτή την εικοσαετή περίοδο του 8, είναι λίγο αδύναμο. Εφελκύει βοήθεια, ώστε να ολοκληρωθεί οτιδήποτε κάνουμε σε οποιοδήποτε τομέα.
Το αστέρι 8: Λευκό, στοιχείο γης. Το αστέρι του Πλούτου και της Ευημερίας.
Το πιο ευοίωνο και δυνατό αστέρι κατά την περίοδο του 8, μέχρι το 2024. Φέρνει πλούτο, προάγει τη δουλειά, φέρνει προαγωγές, αύξηση μισθού, καλή υγεία και επιτυχία στην καριέρα.
Το αστέρι 9: Μωβ, στοιχείο φωτιάς. Το αστέρι της Μελλοντικής Ευημερίας.
Αντιπροσωπεύει τον μελλοντικό πλούτο και έχει μια υπέροχη επίδραση κατά την εικοσαετή περίοδο του 8, μέχρι το 2024. Φέρνει ευημερία, καλή τύχη, φήμη και δυνατότητα αναγνώρισης. Με τη διέλευσή του θα έχουμε χαρούμενες εκδηλώσεις στο σπίτι, όπως γάμους, προαγωγές, επιτυχίες, κα. Ο πλούτος που φέρνει δεν είναι μόνο υλικός, αλλά και στις σχέσεις, στις σπουδές και ανταμείβει τους κόπους μας.
Ποια είναι τα δυσοίωνα άστρα: 2, 3, 5, 7
Το αστέρι 2: Μαύρο, στοιχείο γης. Το αστέρι των Ασθενειών.
Είναι ένα δυσοίωνο πάντα αστέρι, που φέρνει ασθένειες, ατυχήματα, φτωχή υγεία και κακή τύχη. Φέρνει ασθένειες που σχετίζονται κυρίως με το στομάχι και το πεπτικό σύστημα. Μπορεί να οδηγήσει μια έγκυο σε αποβολή. Επίσης, επειδή σχετίζεται με τη γη, μπορεί να φέρει σεισμούς.
Το αστέρι 3: Πράσινο ή νεφρίτης, στοιχείο ξύλου. Το αστέρι των Τσακωμών.
Η επίδρασή του οδηγεί σε απώλεια ενέργειας, καβγάδες, φιλονικίες, νομικές έριδες, τσακωμούς, πολέμους, δικαστήρια και κλοπές. Φέρνει προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με το συκώτι και τα άκρα.
Το αστέρι 5: Κίτρινο, στοιχείο γης. Το αστέρι της Κακοτυχίας και της Καταστροφής.
Ίσως να είναι και το πιο καταστροφικό άστρο, αφού φέρνει κακοτυχία κάθε είδους και σε όλους τους τομείς. Αυτό ευθύνεται για μεγάλες οικονομικές καταστροφές, ατυχήματα, ασθένειες ακόμα και θάνατο. Πρέπει να αποφεύγεται και να θεραπεύεται οπωσδήποτε, με τους τρόπους που υποδεικνύονται κάθε έτος.
Το αστέρι 7: Κόκκινο, στοιχείο μετάλλου. Το αστέρι της Βίας και των Κλοπών.
Οδηγεί σε κλοπές, κίνδυνο φωτιάς, νομικά ζητήματα, οικονομική αποτυχία, απώλειες στο σπίτι και στη δουλειά. Σχετίζεται με ασθένειες στόματος, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και οδηγεί σε ασθένειες, που απαιτούν χειρουργείο.
Αλλά και το Ινδικό Βάστου εξετάζει κάτι ανάλογο με τα Ιπτάμενα Άστρα, τα οποία θεωρεί ενέργειες που εκπορεύονται, όταν οι σταθεροί πλανήτες μετακινούνται από την έδρα τους και τον προσανατολισμό τους, σε άλλες έδρες και τομείς. Η αντιστοιχία προσανατολισμών-πλανητών και των ιδιοτήτων, που εκφράζει ο καθένας, έχει ως εξής:
Ανατολή: Ήλιος > Υγεία, οικογενειακές σχέσεις, ευοίωνα ξεκινήματα
Δύση: Κρόνος > Εκπαίδευση, γαλήνη
Βορράς: Ερμής > Πλούτος, δύναμη, πειθαρχία
Νότος: Άρης > Ευοίωνη γέννηση, ευημερία
Βορειοδυτικά: Σελήνη > Σχέσεις, αποφασιστική κίνηση
Νοτιοδυτικά: Ράχου (Βόρειος Δεσμός Σελήνης) > Επιρροή, επέκταση, βάρος
Βορειοανατολικά: Δίας και Κέτου (Νότιος Δεσμός Σελήνης) > Πνευματικότητα, γνώση, νόηση, εκπαίδευση
Νοτιοανατολικά: Αφροδίτη> Υψηλά επίπεδα ενέργειας, σεξουαλικότητα
Κέντρο: Βάστου Πουρούσχα.
Αφού, λοιπόν, γνωρίζουμε τα Ιπτάμενα Άστρα και τις ευοίωνες ή δυσοίωνες επιρροές τους, ας δούμε για το 2018 ποιους τομείς θα επισκεφθούν στο σπίτι και στην εργασία μας και πώς θα τις ενισχύσουμε, ή αντιμετωπίσουμε.
Δυσοίωνα Ιπτάμενα Άστρα για το 2018.
Άστρο 5, Κίτρινο > Βορράς
Άστρο 2, Μαύρο > Δύση
Άστρο 3, Νεφρίτης > Βορειοανατολικά
Άστρο 7, Κόκκινο > Ανατολή
Το Άστρο Πέντε, της Κακοτυχίας, στο Βορρά
Φέρνει δυστυχία στο Βορρά το 2018. Το Πέντε Κίτρινο φέρνει σοβαρές ασθένειες, ατυχήματα και απώλειες, που συμβαίνουν σε πολλές πτυχές της ζωής. Είναι ο καταλύτης για την πρόκληση κάθε είδους δυστυχίας. Μερικές φορές, μπορεί να φέρει κακή τύχη, ακριβώς στην απέναντι κατεύθυνση του Πέντε κίτρινου. Εάν η κρεβατοκάμαρά σας, η μπροστινή πόρτα, ή η πόρτα που χρησιμοποιείτε περισσότερο βρίσκεται Βόρεια, το Πέντε Κίτρινο μπορεί να φέρει αγωνία και πόνο.
Η δυστυχία που προκαλείται από το Πέντε Κίτρινο το 2018 μπορεί να είναι σοβαρή απώλεια επιχείρησης, ή απειλητική σοβαρή ασθένεια. Είναι σημαντικό να καταστέλλουμε τα ολέθρια αποτελέσματα του Πέντε Κίτρινου, καθώς μπορούν να εξαπλωθούν και σε άλλα μέρη του σπιτιού. Εάν κατοικείτε σε ένα δωμάτιο που βρίσκεται βόρεια, το 2018, θα πρέπει να τοποθετήσετε τη θεραπεία στο δωμάτιό σας.
Οποιοδήποτε είδος κατεδάφισης ή εκσκαφής είναι επιβλαβές στον Βορρά το 2018, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν μεγάλο χρονικό διάστημα να εκδηλωθούν. Είναι επικίνδυνο να τρυπήσετε τα δάπεδα, να χτυπήσετε τοίχους, να σκάψετε τρύπες στο έδαφος, να ασκήσετε οποιαδήποτε καταστροφική εργασία, ή να κάνετε θόρυβο. Οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες θα ενεργοποιήσει το Πέντε Κίτρινο, προκαλώντας σοβαρή κακή τύχη. Η πόρτα, αν είναι βορεινή, να ανοιγοκλείνει προσεκτικά και να υπάρχουν πάντα οι θεραπείες. Θυμηθείτε, ότι η κακή τύχη που προκαλείται από το Πέντε Κίτρινο, εκδηλώνεται γρήγορα, οπότε η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, γι΄ αυτό εγκαταστήστε τις θεραπείες το συντομότερο δυνατόν. Για το σπίτι που βλέπει στο Βορρά, βάλτε μια θεραπεία και στο μπροστινό μέρος του σπιτιού.
Οι γεννημένοι το έτος του αρουραίου επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό το αστέρι, καθώς ο Βορράς είναι η οικία του, όπως και ο μεσαίος γιος μιας οικογένειας.
Θεραπείες – διορθωτικά μέτρα
6άδα κινέζικα νομίσματα
Μπολ με αλατόνερο
Ζευγάρι Fu Dog (Λιονταρόσκυλα)
Καθρέφτες μπάγκουα, αν η κύρια είσοδος είναι βορεινή
Σύμβολο του Όμ
Ελέφαντας
Λωτοί
Συντριβάνια
Παγόδα
5 πέτρες αβεντουρίνη ή ζαντ
Μάνταλα Ερμή
Μελωδοί
Θεοί προστάτες
Αποφύγετε το στοιχείο της φωτιάς σε αυτό τον τομέα φέτος
(Ολα τα είδη υπάρχουν στο κατάστημα “Το Άνθος του Λωτού – Feng Shui” και αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα τηλ: 2421 403133)
Από τον Βορρά διέρχεται, επίσης, το 2018 το αστέρι των «Τριών Σκοτωμών» και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο έναν ήδη δυσοίωνο τομέα. Αυτό είναι ένα αρνητικό φαινόμενο, που φέρνει τρεις τύπους κακής τύχης, που σχετίζονται με την απώλεια: την απώλεια της καλής φήμης, την απώλεια ενός αγαπημένου και την απώλεια πλούτου. Οι «Τρεις Σκοτωμοί» εκτροχιάζουν τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδια, με απρόσμενα εμπόδια. Είναι η πιο συνηθισμένη αιτία ανατροπής της τύχης. Φέτος, είναι καλή ιδέα να κρατάτε κλειστές όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του βόρειου τμήματος κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, καθώς αυτό θα εμποδίσει τους τρεις φόνους. Για να αποφύγετε επιπλέον προβλήματα και καταστροφές στον τομέα των επαγγελματικών και της καριέρας σας, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τους τρεις φύλακες, ή έστω έναν από αυτούς: Τσι Λιν – Φου Ντογκ – Πι Γιάο.
Το Άστρο 2, των Ασθενειών, στη Δύση
Το αστέρι της ασθένειας του φετινού έτους εγκαθίσταται στη Δύση και φέρνει απροσδόκητη ασθένεια και κρυμμένους κινδύνους. Πλήττει επίσης, όσους ασθενούν ήδη και καλό θα ήταν, να αποφεύγουν τον τομέα οι έγκυοι. Τα υπνοδωμάτια ή το σαλόνι στα δυτικά των σπιτιών συνιστάται να εφαρμόσουν ισχυρή θεραπεία Φενγκ Σούι, ή αν είναι εφικτό να κοιμούνται σε άλλο δωμάτιο το έτος 2018. Για τα σπίτια που βλέπουν στη Δύση, προτείνεται να σβήνετε όλα τα φώτα στο χωλ της μπροστινής πόρτας, και, αν είναι δυνατόν, να χρωματίσετε την πόρτα σας λευκή φέτος. Ο καθένας στο σπίτι ή το γραφείο θα επηρεαστεί από αυτό το ασταθές αστέρι, αν η κύρια πόρτα βρίσκεται Δυτικά. Η νεώτερη κόρη σε μια οικογένεια και οι γεννημένοι το έτος του κόκορα, κινδυνεύουν περισσότερο να βλαφθούν από αιφνίδιες ή παρατεταμένες ασθένειες.
Θεραπείες – διορθωτικά μέτρα
Νεροκολοκύθα (Wu Lu)
Κουάν Γιν
Γυπαετός
Θεραπευτικός Βούδας
Γιάντρα Κρόνου
2 πέτρες κίτρινο ζαφείρι, ή κιτρίνη, ή ζαντ, ή αβεντουρίνη
Νεφρίτης
Μελωδός με 6 ράβδους
Μπολ με αλατόνερο
6άδα νομίσματα
Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα κρεμαστό κόσμημα του Βούδα, ή αετό, ή κρύσταλλο λευκό χαλαζία.
Το Άστρο 3, των Τσακωμών, στα Βορειοανατολικά
Το Άστρο 3 το 2018 φέρνει εχθρική ενέργεια που σχετίζεται με παρεξηγήσεις και δικαστικές διαμάχες, σε όσους εργάζονται, ή ζουν στα βορειοανατολικά. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει βία και να οδηγήσει σε τραγωδία. Ο παραδοσιακός τρόπος του Φενγκ Σούι, για να ξεπεραστεί αυτός ο κίνδυνος, είναι να εξαντληθεί το Άστρο με το στοιχείο της φωτιάς. Οτιδήποτε έχει το πύρινο στοιχείο εξαντλεί και παύει την επίδρασή του. Χρειαζόμαστε άπλετο φως και κόκκινο χρώμα. Άτομα που είναι ευάλωτα να πέσουν θύματα αυτού του άστρου είναι, όσοι έχουν γεννηθεί το έτος του βοδιού και της τίγρης, καθώς και ο μικρότερος γιος της οικογένειας.
Σε σπίτια που έχουν την κρεβατοκάμαρα, ή την κύρια πόρτα σε αυτόν τον τομέα, χρησιμοποιήστε έναν κόκκινο αετό για να ξεπεράσετε το Άστρο 3, ή κόκκινο μήλο, για ειρήνη, για να διαλύσετε τον κίνδυνο να εμπλακείτε σε μια κουραστική νομική μάχη, που σίγουρα θα σας αποστραγγίξει. Αυτή η ταλαιπωρία χτυπάει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να είναι πολύ άσχημη. Αν η κύρια είσοδος είναι σ΄αυτή την κατεύθυνση, αφαιρέστε χαρακτηριστικά νερού που βρίσκονται κοντά στην μπροστινή πόρτα, αυξήστε τα φώτα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού και χρωματίστε την πόρτα, ή τον τοίχο σας κόκκινο. Κρατήστε αυτόν τον τομέα ήσυχο.
Θεραπείες – Διορθωτικά μέτρα
Κόκκινο χρώμα
Κόκκινα μήλα για ειρήνη
Κόκκινος αετός,
κόκκινη δρακοχελώνα
Ντούργκα
Γιάντρα Κέτου
Μάνταλα Δία
Τριάδες νομίσματα
3 Πέτρες κιτρίνη ή εσωνίτη
Μπολ με αλατόνερο
Μελωδός
Στικς
Μπορείτε, επίσης, να φοράτε κρεμαστό κόσμημα του Βούδα, ή κρύσταλλο ζαντ, ή σύμβολα αρμονίας.
Το Άστρο 7, των Κλοπών και της Βίας, στην Ανατολή
Αυτό το Άστρο φέρνει τον κίνδυνο βίας και διάρρηξης, Φέρνει επίσης αναταραχή, καθώς και επιθετική συμπεριφορά. Αν το δωμάτιό σας βρίσκεται στην Ανατολή, καλό είναι να μετακινηθείτε σε ένα άλλο δωμάτιο.
Οι κάτοικοι ενός σπιτιού που βρίσκεται στην Ανατολή είναι πιο ευάλωτοι σε αυτή την αρνητικότητα, όπως και αυτοί που περνάνε πολύ χρόνο σε ένα δωμάτιο που βρίσκεται στον ανατολικό τομέα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτή η ατυχία, είναι με το στοιχείο του νερού, το οποίο είναι ευοίωνο στην Ανατολή. Επηρεάζει περισσότερο τον μεγάλο γιο της οικογένειας, καθώς και όσους έχουν γεννηθεί το έτος του κούνελου.
Θεραπείες – Διορθωτικά μέτρα
Μπλέ ρινόκερος,
ελέφαντας
Γιάντρα Χάνουμαν
Γιάντρα Άρη
Μάνταλα Ήλιου
Μάνταλες προστασίας
Σρι Γιάντρα ή Χάνουμαν Γιάντρα στα ανατολικά παράθυρα
Κρυστάλλινα αντικείμενα
Δράκος
Επτά Σοδαλίτης, τ
υρκουάζ, λάπις λάζουλι, χαολίτης
Μπολ με αλατόνερο
Μπλε χρώμα
Ευοίωνα Ιπτάμενα Άστρα για το 2018:
Άστρο 8, Λευκό > Νοτιοανατολικά
Άστρο 6, Λευκό > Νοτιοδυτικά
Άστρο 1, Λευκό > Βορειοδυτικά
Άστρο 4, Πράσινο > Νότος
Άστρο 9, Μωβ > Κέντρο
Αυτοί είναι οι τομείς, όπου το τυχερό Τσι μπορεί να αξιοποιηθεί, για να φέρει καλή τύχη σε όλους τους κατοίκους του σπιτιού, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ευοίωνα αντικείμενα. Υπάρχουν διάφορα σύμβολα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν αποτελεσματικά όλες τις τυχερές γωνίες του χώρου σας. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δημιουργείτε ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι, ή το γραφείο, αλλά και η ενέργεια εμποτίζεται με την εύνοια καλής τύχης!
Άστρο 8, της καλοτυχίας και του πλούτου, στα Νοτιοανατολικά
Το 2018, η νοτιοανατολική περιοχή χαρακτηρίζεται ως ο ευνοϊκότερος τομέας, επειδή απολαμβάνει το Άστρο 8 της καλής τύχης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Μπα Γκούα, ο νοτιοανατολικός τομέας είναι επίσης ο τομέας του πλούτου οποιουδήποτε κτιρίου. Συμβολίζει την επιτυχή συσσώρευση περιουσιακών στοιχείων με το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ο τομέας αυτός έχει τη διπλάσια ισχυρή ενέργεια, που προσελκύει τον πλούτο. Γι΄αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί, για να εκμεταλλευτεί την ευοίωνη επιρροή πλήρως.
Ιδιαίτερα ευνοημένοι από αυτό το αστέρι είναι όσοι έχουν γεννηθεί το έτος του Δράκου και του Φιδιού, η πρώτη κόρη μιας οικογένειας, ή οποιοσδήποτε στο σπίτι κάθεται ή αντικρίζει νοτιοανατολικά. Εκείνοι που περνούν πολύ χρόνο σε ένα δωμάτιο ΝΑ, ή έχουν την κύρια είσοδό τους ΝΑ θα επωφεληθούν πολύ.
Για να φανεί η ευεργεσία του ευοίωνου Άστρου 8, πρέπει να δημιουργήσετε στην περιοχή άφθονη ενέργεια γιανγκ – θόρυβο, φως και κίνηση. Η κίνηση και η δραστηριότητα, ο ήχος και το γέλιο κάνουν τη ζωή ζωντανή, φέρνοντας καλή τύχη και ευημερία.
Ενισχυτικά μέτρα
Για να ενισχύσετε την τύχη του πλούτου σας ΝΑ, στο έτος του Σκύλου 2018:
8 ευοίωνα σύμβολα
8 πλούσια φυτά
8 ημιπολύτιμοι λίθοι
Κρυστάλλινη σφαίρα,
κρυστάλλινη πυραμίδα
Τυχερό Βούδα
Βούδα σε Ίνκποτ
Άγαλμα της Λάξμι, θεάς του πλόυτου
Γιάντρα Λάξμι
Γιάντρα Kuber
Μάνταλα Αφροδίτης
Mystic Knot
Κοχύλι Αμωνίτη Σμαράγδι, ζαντ, αβεντουρίνη, τυρκουάζ
8 Πέτρες κίτρινου Ίασπι, ή κιτρίνη
Δέντρα με ημιπολύτιμους λίθους
Μπρελόκ αροουάνα
Νομίσματα
Σύμβολα του απείρου Ζιργκόν
Μπορείτε επίσης να φοράτε κρεμαστό κόσμημα ασημένιο Mystic Knot, ή κρεμαστό κόσμημα κοχύλι Αμωνίτη, ζιργκόν ή διαμάντι, για να προσελκύσετε καλή τύχη πλούτου. Μπορείτε και να τα κρεμάσετε στο όχημά σας, για να σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε το αστέρι, όταν ταξιδεύετε.
Όμως, στα ΝΑ για φέτος βρίσκεται ο Sui Po, ακριβώς αντίθετα από τον Μεγάλο Δούκα (ΒΔ) και ισχύουν τα ίδια (όπως στα βορειοδυτικά) και γι’ αυτόν τον τομέα: όχι θόρυβος, σκαψίματα, ανακαίνιση, γιατί θα εμφανιστούν άμεσα προβλήματα υγείας. Τοποθετήστε μελωδό με 6 ράβδους, 6άδα νομίσματα και το ισχυρό ΠιΓιάο να κοιτάει ΒΔ.
Άστρο 6, της Ουράνιας Τύχης, στα Νοτιοδυτικά
Το 2018, οι ουράνιες ευλογίες φθάνουν στον νοτιοδυτικό τομέα. Το Άστρο 6 φέρνει όχι μόνο καλή τύχη, αλλά επιπλέον δύναμη, ή τύχη ηγεσίας, τύχη μέντορα , αναπάντεχη καλοτυχία και μια ουράνια βοήθεια σε όλους τους τομείς της ζωής. Εάν ένα σπίτι αντικρίζει τη ΝΔ κατεύθυνση, οι κάτοικοί του θα λάβουν απροσδόκητη καλή τύχη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αυτό ισχύει και για τα σπίτια, των οποίων η κύρια είσοδος βρίσκεται ΝΔ. Ευνοούνται ιδιαίτερα η μητέρα της οικογένειας, όσοι έχουν γεννηθεί κατά το έτος του προβάτου ή της μαϊμούς, καθώς και εκείνοι των οποίων το υπνοδωμάτιο βρίσκεται ΝΔ. Εκείνοι που δοκιμάζουν την τύχη τους σε τυχερά παιχνίδια, καζίνο και χαρτοπαικτικές λέσχες, στοιχήματα ποδοσφαίρου ή ιπποδρομίες θα επωφεληθούν από αυτό το άστρο έμμεσου πλούτου. Γενικά το Άστρο 6 φέρνει ουράνια τύχη, που εκδηλώνεται με καλή και απροσδόκητη τύχη.
Ενισχυτικά μέτρα
6 κινέζικα νομίσματα
Μελωδό με 6 ράβδους
Μεταλλικά αντικείμενα
Εξάκτινο αστέρι
Κρυστάλλους Ρουντράκσα
Φυλαχτά του Σίβα
Δράκος
Πέρλα, μάτι της τίγρης
Έξι πέτρες κιτρίνη, ή εσωνίτη
Πράσινη Τάρα
Έξι καμπανούλες
Μάνταλα Ράχου
Χρώματα: λευκό, χρυσό, ασημί Κρεμάστε επίσης 6 νομίσματα στο αυτοκίνητό σας
Άστρο 1, της Νίκης, στα Βορειοδυτικά
Το Άστρο αυτό συνδέεται με την επίτευξη επιτυχίας στον ανταγωνισμό, επιτυχία στη δουλειά, ή στις επιχειρήσεις. Το 2018 ωφελεί αυτούς που ζουν, ή εργάζονται στα ΒΔ. Όσοι έχετε υπνοδωμάτια ή κύρια πόρτα εδώ, ειδικά όταν βρίσκεστε σε ηγετική θέση, θα απολαύσετε πολλές επιτυχίες. Ωφελεί, κατά το 2018 τον πατριάρχη της οικογένειας, καθώς και ανθρώπους που γεννήθηκαν το έτος του Σκύλου ή του Χοίρου.
Ενισχυτικά μέτρα
Δράκοι Συντριβάνια
Ινκ-ποτ ευημερίας
Ελέφαντας
Μελωδοί
Άλογο λευκό
Ζιργκόν, πέρλες, φεγγαρόπετρες
Ευοίωνα φρούτα
Παγόδα
Δρακοχελώνα
Μάνταλα Σελήνης
Αροουάνα
Πι Γιάο
Όμως, στα Βορειοδυτικά βρίσκεται φέτος ο Tai Sui (Μεγάλος Δούκας). Στον ΒΔ τομέα βρίσκεται το αστέρι 1 Kay του νερού, που μπορεί να επηρεάσει τον μεσαίο γιο, τα αυτιά, τα νεφρά ή το αίμα. Εάν υπάρχουν εξωτερικά δηλητηριώδη βέλη που βλάπτουν τον τομέα αυτόν, όπως κολώνες, γωνίες που τον στοχεύουν, βάλτε απ’έξω έναν καθρέφτη μπαγκούα για προστασία.
Εάν η είσοδος είναι ΒΔ, προσέξτε να μην χτυπά απότομα η πόρτα και να μην γίνεται θόρυβος από παιδιά, μουσική κ.α. Τοποθετήστε ένα αρουάνα ψάρι, για ενδυνάμωση του αστεριού 1 που βρίσκεται εκεί. Και, οπωσδήποτε, το πανίσχυρο Πι Γιάο να τοποθετηθεί στον ΝΑ τομέα και να κοιτά ΒΔ.
Άστρο 4, της Αγάπης και της Εκπαίδευσης, στο Νότο
Πέρυσι, ο τομέας του Νότου μαστιζόταν από το άτυχο Άστρο 5. Φέτος, το 2018, ο τομέας βγαίνει από αυτό και χαίρεται από την παρουσία ενός ροδακινί Άστρου, που φέρνει την τύχη του ρομαντισμού και της αγάπης, καθώς και της ακαδημαϊκής επιτυχίας, της γνώσης και της αυτοανάπτυξης. Ως Άστρο της αγάπης, θεωρείται τυχερό για ανύπαντρους και μόνους ανθρώπους, αλλά αντιμετωπίζεται με καχυποψία για όσους έχουν ήδη παντρευτεί. Η τύχη της ροδακινιάς είναι συχνά συνδεδεμένη με την απιστία, γι΄αυτό και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παντρεμένοι δεν καλοδέχονται το Άστρο 4, όταν «πετάει» στην κρεβατοκάμαρά τους! Έτσι, εάν το δωμάτιό σας βρίσκεται στο Νότο και είστε παντρεμένοι, ίσως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα φυλακτό για το γάμο σας.
Αν όμως είστε μόνοι, εάν περάσετε αρκετό χρονικό διάστημα σε ένα δωμάτιο στο Νότο, ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε καλή τύχη στον τομέα των σχέσεων, το 2018. Όσοι αναζητούν ρομαντισμό και τύχη γάμου, πρέπει να ενεργοποιήσουν αυτό το Αστέρι, το οποίο ευνοεί ιδιαίτερα τη μεσαία κόρη.
Από την άλλη πλευρά, όσοι έχετε λογοτεχνικό, καλλιτεχνικό ή δημιουργικό υπόβαθρο, όπως καλλιτέχνες, συγγραφείς, καθηγητές, δάσκαλοι, σχεδιαστές και ερευνητές, θα δείτε θετικά αποτελέσματα στο έργο σας, με ένδειξη περαιτέρω προόδου. Μπορείτε επίσης να περιμένετε κάποια ταξίδια. Οι μαθητές, που έχουν το υπνοδωμάτιό τους ή διαβάζουν σε αυτόν τον τομέα, θα έχουν καλύτερη τύχη στις εξετάσεις και θα επιτύχουν να γίνουν δεκτοί σε καλά σχολεία, κολέγια ή πανεπιστήμια.
Ενισχυτικά μέτρα για την τύχη στην αγάπη:
Παιώνιες
Σύμβολο διπλής ευτυχίας
Ζευγάρι πάπιες μανδαρίνοι, ή κύκνοι
Ροζ χαλαζίας, καρνεόλη, αμέθυστος
Λωτός
Ζευγάρι Κρίσνα-Ράντα
Γιάντρα Γκανές
Μάνταλα Άρη
Μπρούτζινοι δράκοι
Ζεύγος δρακόψαρα
Τέσσερα κοράλλια
Έξι νομίσματα
Ενισχυτικά μέτρα για την ακαδημαϊκή επιτυχία:
Παγόδα
Υδρόγειος σφαίρα
Χρυσός δράκος
Κυπρίνος που περνάει την πύλη του Δράκου
Πυραμίδα ευχών
Κιτρίνης
Γιάντρα Σαράσβατι
Άστρο 9, της μελλοντικής ευημερίας, στο Κέντρο
Με τη δύναμη του ευοίωνου άστρου 9 στο Κέντρο, ο καθένας μπορεί να ωφεληθεί. Φέρνει την μεγάλη υπόσχεση και δημιουργεί προϋποθέσεις, ώστε να πέσουν οι σπόροι για την απόκτηση μελλοντικού πλούτου. Οι προσπάθειες, όσων τολμήσουν, μπορούν να αποδώσουν καρπούς! Αλλά η φωτιά του Άστρου 9 στο κέντρο εξαντλείται από τη Γη φέτος. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, πρέπει να ενισχυθεί το στοιχείο φωτιάς στο κέντρο των κτιρίων. Κρατήστε αυτό το μέρος καλά φωτισμένο , ειδικά αν η τραπεζαρία βρίσκεται εδώ.
Το 2018, πολλαπλάσια του 9 συνιστώνται ιδιαίτερα για να ενεργοποιήσετε τον χώρο του κέντρου, για να βελτιώσετε ή να επεκτείνετε την καλή τύχη. Φορέστε εννέα μαργαριτάρια σε ένα βραχιόλι, για να δημιουργήσετε μια αύρα καλής τύχης. Τοποθετήστε Εννέα Δράκους στο σπίτι σας, ή 3 σετ από 3 χρυσά νομίσματα στο χρηματοκιβώτιό σας, ή στο γραφείο σας, ή κοντά στο ταμειακό σας μηχάνημα.
Ενισχυτικά μέτρα:
9 Μαργαριτάρια
9 Δράκους
9 Νομίσματα
Βάζο πλούτου
Γιάντρα 9 πλανητών
Γιάντρα Βάστου
Navgrah
Δαχτυλίδι με 9 πέτρες
Ρουντράκσα
Μάλα
Βούδα ευημερίας
Βούδα σε ινκ-ποτ
Ινκ-ποτ
Άγαλμα ή γιάντρα Λάξμι
Τυχερά χρώματα για το 2018
Μπλε, μαύρο, πράσινο και σκούρο γκρι.
Χρώματα του νερού και του ξύλου.
Καλοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2018
Ανατολή, Νοτιοανατολικά και Βορειοανατολικά
Όπως είπαμε, λοιπόν, ο φετινός χάρτης των Ιπτάμενων Άστρων θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Φεβρουαρίου 2018, φέρνοντας τις δυσοίωνες ή ευοίωνες ενέργειές τους. Θα πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουμε έγκαιρα να τις υποβαθμίσουμε, ή να τις καταστήσουμε λιγότερο επιβλαβείς και αντίστοιχα να τις ενισχύσουμε. Διότι, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, αν ένα άστρο είναι τυχερό ή όχι, υπάρχουν μέθοδοι για τη μεγιστοποίηση ή την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών του. Είναι στο χέρι σας, λοιπόν, αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, να παίξετε κάποιον ρόλο στον προσδιορισμό του πεπρωμένου σας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, ή διευκρίνιση.
Dimitra Liapi / 2018 σύμβουλος Φενγκ Σούι & Βάστου
(Ολα τα είδη υπάρχουν στο κατάστημα “Το Άνθος του Λωτού – Feng Shui” και αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα τηλ: 2421 403133)
Previous ArticleNext Article