ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Η Continental συγχαίρει την ομάδα KAMAZ-Master για τη νίκη της στο RallyDakar

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2018. ΤοΣάββατο 27 Ιανουαρίου, το πλήρωμα του EduardNikolaev, από την ομάδαKAMAZ-Master πέρασε τη γραμμή τερματισμού τουDakarRally 2018, στην Cordoba της Αργεντινής, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία των φορτηγών. Το πλήρωμα τερμάτισε σχεδόν 4 ώρες μπροστά από τους ανταγωνιστές τής 2ης θέσης, ολοκληρώνοντας τα 14 stages του αγώνα,σε 54 ώρες, 57 λεπτά και 37 δεύτερα. Αν και η KAMAZ-Master δεν επανέλαβε το περσινό νικητήριο ένα-δύο στην κατηγορία των φορτηγών,  πέτυχε ακόμη μια 1η νίκη με τον Nikolaev,και μια 3η νίκη με τον AiratMardeevκαι το Kamaz-Masterπλήρωμά του.

Η KAMAZ-Master, γι΄ακόμημιαχρονιάσυνεργάστηκεμετηνContinental, για την κάλυψη των αναγκών της σε ελαστικά, κατά την αγωνιστική φάση τουDakar. ΕκτόςαπόταconstructionελαστικάContinentalHCS 14.00R20, τα οχήματα της KAMAZ-Master«φόραγαν» και τα συστήματα ελέγχου πίεσης και θερμοκρασίας ContiPressureCheck.

Αξίζεινααναφερθείότιτασυστήματααυτάδενήταν τροποποιημένα για τον αγώνα, αλλά ακριβώς τα ίδια (standardunits) που είναι εγκατεστημένα και σε εμπορικά οχήματα.

“Χρησιμοποιήσαμε πολύ αποτελεσματικά τα οφέλη  από τα συστήματα τουContiPressureCheck,”σχολιάσε ο αρχηγός της KAMAZ-Master, EduardNikolaev. “Οι πληροφορίες από τους αισθητήρες μάς έδωσαν τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη σωστή αγωνιστική τακτική: Μερικές φορές επιλέγαμε να μη σταματάμε, αν και είχαμε διάτρηση στο ελαστικό, διότι οι μετρήσεις έδειχναν ότι η πίεση ήταν ακόμη ελέγξιμηκαι αρκετή, ώστε να τερματίσουμε τον αγώνα.Η δυνατότητα να ελέγχουμε τη θερμοκρασία των ελαστικών και να μην επιτρέπουμε την καταστροφή τους είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα. Χρησιμοποιήσαμεγιαπρώτηφορά ενεργάτοContiPressureCheck στον αγώναSilkWay 2017 και αμέσως αισθανθήκαμε την τεράστια σημασία των δεδομένων για την κατάσταση των ελαστικών και, κατ΄επέκταση, για την αγωνιστική μας απόδοση!»

ΟConstantinBatsch, Αντιπρόεδρος του τμήματος Ελαστικών Φορτηγών της Continental, αναφέρει ότι «Η νίκη της KAMAZMasterστο DakarRally 2018 σημαίνει πολλά για την εταιρεία.Η εμπειρία που η Continental αποκόμισε από τη συνεργασία με την KAMAZMasterείναι πολύτιμη για τους μηχανικούς της, καθώς τα ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα υποβλήθηκαν σε ακραίες συνθήκες και φορτία, πέρα από αυτά που συναντάμε στις standard δοκιμές. Το Dakar 2018 ξεκάθαρα αποδεικνύει την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία των ελαστικών Continentalαλλά και των λύσεων εκτεταμένης κινητικότητας που προσφέρουμε γι’ αυτά»

Με πωλήσεις περίπου  €40.5 δις, το 2016, η Continental είναι ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές προϊόντων αυτοκίνησης παγκόσμια. Ως προμηθευτής συστημάτων πέδησης, συστημάτων και εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης, πλαισίων, οργάνων αυτοκινήτου, συστημάτων ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ελαστικών και ελαστομερών υλικών, η Continental συνεισφέρει στην ενίσχυση των συνθηκών οδηγικής ασφάλειας και της προστασίας του παγκόσμιου κλίματος. Η Continental είναι επίσης εξειδικευμένος συνεργάτης στον τομέα της αυτοματοποιημένης δικτυακής επικοινωνίας στην αυτοκίνηση. Η Continental απασχολεί περισσότερους από  230.000 εργαζόμενους σε 56 χώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Κουταλιέρη, Technical Support&Marketing Executive, EMA A.E., τηλ. 210 62 90 219, email: koutalieris@ema.gr

 

Previous ArticleNext Article