ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Στo 1,50 ευρώ κόβεται η φράουλα της ποικιλίας Καµαρόσα

Με τιµές σε ικανοποιητικά σύµφωνα µε τους παραγωγούς επίπεδα περί το 1,50 ευρώ το κιλό «κόβονται» αυτό το διάστηµα οι φράουλες ποικιλίας Camarosa στις περιοχές της Βάρδας και της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία.

Ωστόσο, στην έναρξη της συγκοµιδής, τον ∆εκέµβριο, που παραδοσιακά επιτυγχάνονται οι καλύτερες εµπορικές πράξεις οι τιµές έφταναν και τα 3,50 ευρώ. Την ίδια στιγµή σύµφωνα µε όσα λένε στην Agrenda κύκλοι της αγοράς, η φετινή  παραγωγή είναι µεγαλύτερη από πέρυσι (και τα στρέµµατα) σε ποσοστό που εκτιµάται ότι θα φτάσει τα 15%.

Επίσης, η ροή των εξαγωγών µετά την αρχική καθυστέρηση που καταγράφηκε στην αρχή της περιόδου, δηλαδή ∆εκέµβριο-Ιανουάριο, από τον Φεβρουάριο και µετά κρίνεται καλή. Όπως µάλιστα αναφέρει ο παραγωγός από τη Μανωλάδα Γιάννης ∆ιασάκος φέτος υπήρξε αυξηµένη ζήτηση από την Γερµανία ενώ αυτές τις ηµέρες µπήκε στο παιχνίδι και η Ιταλία.

www.agronews.gr
Previous ArticleNext Article