ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Το κατάλληλο σύστημα με τα κατάλληλα εργαλεία-FMC+ Evalio®Agrosystems

«ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ»

Γράφει ο Άρης Λιούπης, Υπεύθυνος Πωλήσεων Θεσσαλίας-Φθιώτιδας της FMC Hellas και υπεύθυνος για το EVALIO στη Θεσσαλία.

Η FMC είναι μια κορυφαία, πολυεθνική εταιρεία έρευνας με έδρα την Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. και “βαριά” ιστορία περισσότερων από 70 χρόνων στον τομέα των προϊόντων φυτοπροστασίας. Όλοι θυμούνται brands όπως τα MARSHAL®, FURADAN®, TALSTAR® τα οποία διακινούνταν στην ελληνική αγορά τις προηγούμενες δεκαετίες. H FMC μετά την ολική εξαγορά της CHEMINOVA® και την πολύ πρόσφατη εξαγορά ενός σημαντικού κομματιού προϊόντων και έρευνας της DUPONT βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της αγοράς αγροχημικών. Αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν την εταιρεία FMC στο να αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί αυτόνομα στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας την οργάνωση FMC HELLAS. Η FMC HELLAS διακινεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα τα πολύ γνωστά εμπορικά ονόματα GRANSTAR®, COTORAN®, VENZAR®, CORAGEN®, ALTACOR®, STEWARD®, AVAUNT®, ZORO®, FURY®, SPOTLIGHT®. Όλοι εμείς που ανήκουμε στην νεοδημιούργητη «ομάδα» της FMC Hellas φιλοδοξούμε να συνδυάσουμε την εμπειρία αρκετών ετών, την τεράστια τεχνογνωσία και την δίψα για δημιουργία ώστε να προσφέρουμε αξιόπιστες λύσεις και φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες της αγοράς.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:  Ειδικά στον τομέα της αντιμετώπισης εχθρών, στο πλήρες οπλοστάσιο της εταιρείας, έρχεται να προστεθεί και το σύστημα EVALIO® AGROSYSTEMS για να προσφέρει στους συνεργάτες της αλλά και στους Έλληνες παραγωγούς ολοκληρωμένες λύσεις φυτοπροστασίας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ : Το EVALIO® AGROSYSTEMS είναι αυτή την στιγμή το πιο άριστα οργανωμένο σύστημα παρακολούθησης, καταγραφής και ενημέρωσης για εχθρούς σε βιομηχανική τομάτα (πρ.σκουλήκι – tuta) και βαμβάκι (πράσινο & ρόδινο σκουλήκι).

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ : Η ανάγκη της βιομηχανίας τροφίμων να προστατεύσει τους παραγωγούς της και το τελικό προϊόν οδήγησε σε αυτή την ιδέα. Η Υπηρεσία λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011 στην καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας σε απόλυτη συνεργασία με τις εταιρείες ΚΥΚΝΟΣ, UNILEVER & ABEK NOMIKOΣ. Συνεχίστηκε και επεκτάθηκε στην καλλιέργεια του βαμβακιού και σήμερα καλύπτει μεγάλο ποσοστό της καλλιέργειας στην Ελλάδα. Χιλιάδες παραγωγοί επωφελούνται από τη χρήση του Evalio ® Agrosystems.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ : επιλέγονται αγροτεμάχια στα οποία θα τοποθετηθούν οι παγίδες, σε συνεργασία με τοπικούς γεωπόνους, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα την τοπογραφία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής τους. Τοποθετούνται οι παγίδες και συνδέονται, βάσει των συντεταγμένων τους, με το διαδικτυακό τόπο απεικόνισης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι γεωπόνοι που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της καταγραφής, επισκέπτονται κάθε παγίδα 2 φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια ενημερώνουν το σύστημα. Τα δεδομένα επικυρώνονται και από εκείνη τη στιγμή και μετά είναι προσβάσιμα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε μέσω ενός smartphone. Μπορεί κάποιος να δει με μεγάλη ακρίβεια την εξέλιξη των πληθυσμών των εντόμων, παρατηρήσεις και φωτογραφίες από τα χωράφια των παγίδων, πρόγνωση καιρού και να συγκρίνει τις διαφορές ανάμεσα στις διάφορες περιοχές και για όλα τα έτη στα οποία εφαρμόζεται η Υπηρεσία. Μέσω μηνυμάτων (SMS), όλοι οι παραγωγοί που είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο σύστημα, ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για κάθε σημαντική αλλαγή των δεδομένων στην περιοχή που βρίσκονται τα κτήματά τους.

ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός αυτού του εργαλείου είναι μέσω της συστηματικής δουλειάς που γίνεται, να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα της καλλιέργειας ώστε να επιτευχθεί η άριστη αντιμετώπιση των εχθρών στον βέλτιστο χρόνο και με τις μικρότερες δυνατές εισροές.

 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ :  οργάνωση & αξιοπιστία.

Το EVALIO® AGROSYSTEMS θα είναι και για το 2018 στη διάθεση παραγωγών & συνεργατών στη Θεσσαλία από την FMC HELLAS με περισσότερα από 50 σημεία ελέγχου.

Στη συνέχεια αναφέρομαι στο απόλυτο «εργαλείο» για την καταπολέμηση του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι.

«Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο… ΜΟΝΟ Coragen® στο βαμβάκι»

  • Η δραστική ουσία του Coragen® δρα με έναν καινοτόμο μηχανισμό σε μία εντελώς διαφορετική θέση (μυϊκό σύστημα) από τα άλλα εντομοκτόνα. Αυτό επιτρέπει στο Coragen® να είναι αποτελεσματικό, ακόμη και σε πληθυσμούς εντόμων ανθεκτικών στα υπάρχοντα εντομοκτόνα.
  • Το Coragen® είναι εντομοκτόνο επαφής και στομάχου με «πολύπλευρη» βιολογική δράση. Με βάση δεδομένα η υψηλή και σταθερή αποτελεσματικότητα του Coragen® στην πράξη σχετίζεται με το συνδυασμό της δράσης του σε ακμαία, αυγά και προνύμφες.
  • Για το βέλτιστο αποτέλεσμα συνιστάται η εφαρμογή να γίνεται κατά την έναρξη της εκκόλαψης των αυγών, δηλαδή μόλις παρατηρηθούν οι πρώτες προσβολές στα νεαρά φύλλα και πριν οι προνύμφες προκαλέσουν ζημιές στους καρπούς.
  • Το Coragen® προκαλεί την σχεδόν ακαριαία παύση της διατροφής των προνυμφών με συνέπεια να προστατεύει την καλλιέργεια άμεσα από την στιγμή της εφαρμογής. Ο θάνατος των εντόμων ολοκληρώνεται συνήθως σε 2-3 ημέρες αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και 5 ημέρες.
  • Το Coragen® εμφανίζει πολύ καλή αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή (τεχνητή ή φυσική). Δεν διασπάται από το φως και δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία.
  • Ως αποτέλεσμα των παραπάνω χαρακτηριστικών και του υψηλού εντομοκτόνου δυναμικού το Coragen® διακρίνεται τόσο για την υψηλή του αποτελεσματικότητα όσο και για τη διάρκεια δράσης του.
  • Το Coragen® μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM) στο βαμβάκι.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα.

Previous ArticleNext Article