Αυτό πρακτικά είχε τις παρακάτω συνέπειες:
Συνωστισμό στις δασικές υπηρεσίες και στους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες μέρες.
Αδυναμία για κάποιους πολίτες να τηρηθεί η ρυθμιστική, αφού δεν κατέστη δυνατό να υπογραφεί η άδεια θήρας.
Αδυναμία συνδυασμού καλοκαιρινών διακοπών πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, αφού ο πολίτης ήταν αναγκασμένος να είναι στον τόπο έκδοσης της άδειας θήρας για να ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία.
Το ΥΠΕΝ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σεβόμενο τις δασικές υπηρεσίες, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια είναι επιφορτισμένες με το έργο των δασικών χαρτών, και αναγνωρίζοντας τα προβλήματα για τους ενδιαφερόμενους πολίτες, καινοτομεί φέτος δίνοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς περισσότερο από έναν μήνα διαθέσιμο χρόνο, ώστε να κυλήσει ομαλά η διαδικασία έκδοσης αδειών θήρας.
Τις επόμενες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί και η ενσωμάτωση των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη φετινή ρυθμιστική απόφαση θήρας, θα υπογραφεί και θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΕΝ για την ομαλή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.
Και ομαλή έναρξη του κυνηγιού σημαίνει πάνω απ’ όλα ασφάλεια για όλους, σεβασμό και εξυπηρέτηση του πολίτη, διαχείριση του θηράματος και του οικοσυστήματος, θηροφυλακή με εξοπλισμό, αυστηρότητα και ισοτιμία έναντι όλων των κυνηγών, γνώση και τήρηση των κανόνων, αλλά και προτεραιότητα στη ζωή και το περιβάλλον.