ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Η Rivulis Eurodrip σας ενημερώνει σχετικά με τα οφέλη της υδρολίπανσης μέσω συστήματος στάγδην άρδευσης

Εάν εφαρμόζετε στάγδην άρδευση στα χωράφια σας, τότε ήδη γνωρίζετε ότι το λίπασμα είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη υγιών και υψηλής αξίας φυτών. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι παροχής λιπάσματος στις καλλιέργειές σας. Για να πραγματοποιηθεί μέσω του αρδευτικού σας συστήματος απαιτούνται εγχυτές στο κέντρο ελέγχου του συστήματος, τοποθετημένοι πριν το φίλτρο. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ορισμένα από τα σημαντικότερα οφέλη της υδρολίπανσης μέσω σωλήνων στάγδην, διαδικασία κατά την οποία το λίπασμα εφαρμόζεται απευθείας ή πολύ κοντά (αναλόγως αν χρησιμοποιείτε υπόγεια ή επιφανειακή στάγδην άρδευση) στο ενεργό ριζικό σύστημα του φυτού, μέσω των σωλήνων αυτών.

Με την υδρολίπανση μέσω σωλήνων στάγδην μπορείτε να:

  • Ελαχιστοποιήσετε την εξάτμιση του αζώτου. Η εξάτμιση είναι η διαδικασία όπου η ουρία μετατρέπεται σε αέριο και διαλύεται στην ατμόσφαιρα. Η υδρολίπανση επιτρέπει στο άζωτο να εφαρμόζεται απευθείας στο χώμα κοντά στις ρίζες του φυτού. Αυτό αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα πρόσληψης θρεπτικών συστατικών, ελαχιστοποιώντας την εξάτμιση.
  • Ελαχιστοποιήσετε των απώλεια αζώτου μέσω βαθιάς διήθησης. Αφού η υδρολίπανση είναι μια πολύ αποδοτική μέθοδος, αξιοποιείται μεγαλύτερο ποσοστό των εφαρμοζόμενων θρεπτικών συστατικών, μειώνοντας σημαντικά την απώλειά τους μέσω απόπλυσης.
  • Μειώσετε τις διαδρομές των τρακτέρ. Εφαρμόζοντας τα θρεπτικά συστατικά μέσω του σταλακτηφόρου σωλήνα, δεν μειώνετε απλά τα εργατικά κόστη και την κατανάλωση καυσίμων, αλλά συμβάλλετε και στη μείωση τη συνολικής συμπίεσης του χώματος.
  • Αυξήσετε την ομοιομορφία στην κατανομή του λιπάσματος. Το λίπασμα διανέμεται στη συνολική περιοχή διαβροχής, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών κοντά στον φράχτη και στα όρια των παρτεριών.
  • Επιτύχετε αερισμό του εδάφους. Το οξυγόνο εισάγεται στην κατατομή του εδάφους στην αρχή κάθε κύκλου άρδευσης, πράγμα που ωφελεί την υγεία των φυτών. Για μέγιστη ανάπτυξη των φυτών, απαιτείται εφαρμογή συγκεκριμένης ποσότητας νερού, θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στο ριζικό σύστημα και αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω του λιπάσματος.
  • Εφαρμόσετε λιπάσματα Φωσφόρου Καλίου. Επειδή τα συστατικά αυτά διαθέτουν χαμηλή κινητικότητα, η εφαρμογή τους μέσω υδρολίπανσης είναι πολύ αποτελεσματική. Η διανομή κοντά στο ριζικό σύστημα του φυτού μεγιστοποιεί την απορρόφησή τους.

Τα ειδικά καταρτισμένα στελέχη μας μπορούν να σας δώσουν συμβουλές ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες. Επικοινωνήστε μαζί μας: www.rivulis.com

Previous ArticleNext Article