ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Ξεκινά σήμερα η Freskon, σημείο αναφοράς για την αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών

215 εκθέτες από 16 χώρες, 205 ξένοι hosted buyers από 35 χώρες και 2.500 επιχειρηματικά «ραντεβού» στην 5η Freskon

Με 215 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 16 χώρες, έναντι 191 της προηγούμενης διοργάνωσης και με 205 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 35 χώρες, εκ των οποίων οι 130 είναι μεμονωμένοι hosted buyers από 33 χώρες και οι 75 εμπορικοί επισκέπτες μέσω ομαδικών συμμετοχών από τα Βαλκάνια, ξεκινά το 5ο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon, το οποίο καλύπτει 12.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Freskon θα πραγματοποιηθούν περί τα 2.500 επιχειρηματικά «ραντεβού» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών. Οι εκθέτες προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Αργεντινή, Βουλγαρία, Ιταλία, Iνδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Συρία, Ισπανία, Δανία και Γερμανία.

Και φέτος η Freskon θα αποτελέσει σημείο συνάντησης παραγωγών, ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών, αλλά και σημείο αναφοράς για την αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της Freskon διοργανώνεται και το FreshCon Market, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η σύνδεση της παραγωγής με το λιανεμπόριο. Το FreshCon Market έχει ως  βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών. Μάλιστα, ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης θα δώσουν το «παρών».

Η Freskon θα φιλοξενήσει φέτος για πρώτη φορά το Digital Greece Freskon Edition με 13 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η φετινή διοργάνωση ενσωματώνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, στις οποίες παρουσιάζονται και αναλύονται εξειδικευμένα θέματα του πρωτογενούς τομέα, της σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την εμπορία, της τυποποίησης-συσκευασίας, της εξωστρέφειας κτλ. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Διεθνές Συνέδριο Ροδακίνου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου. Τόσο το FreshCon Market όσο και το Διεθνές Συνέδριο Ροδακίνου συνδιοργανώνονται με το περιοδικό «Φρουτονέα».

Η Freskon θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου και το ωράριό της είναι το εξής: Πέμπτη 11 Απριλίου και Παρασκευή 12 Απριλίου 09:30-19:00 και Σάββατο 13 Απριλίου 09:30-17:00.

Previous ArticleNext Article