ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης ενίσχυσης του Υπομέτρου 6.3

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης ύψους 9.800 ευρώ (70% του συνολικού ποσού στήριξης) στους δικαιούχους του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020, στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές των δικαιούχων του υπομέτρου 6.3 και στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Το συνολικό ποσό στήριξης που θα πληρωθεί ανέρχεται σε 30,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 3.100 δικαιούχους του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

Στόχος του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες μέσω ενεργειών που αφορούν τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κ.λπ.) ούτως ώστε να είναι «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

Το συνολικό ποσό στήριξης ανά δικαιούχο ανέρχεται στο ποσό των 14.000 ευρώ. Η τελευταία δόση (30% του συνολικού ποσού στήριξης) θα καταβληθεί με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των συναφών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων.

Previous ArticleNext Article