ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης δίνει σάρκα και οστά στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος

Σάρκα και οστά λαμβάνει η συγκρότηση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, ύστερα από την πρωτοβουλία και τις μεθοδικές κινήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Έπειτα από διαβούλευση των εμπλεκόμενων μερών που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 και με τη συμβολή του Υπουργού, αποφασίστηκε ομοφώνως και υπεγράφη η κατάθεση σχετικού φακέλου για τη σύσταση και αναγνώριση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της συμφωνίας που υπήρξε από τις 14 Ιανουαρίου 2020 μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Φέτας και αποτελεί επιστέγασμα της επίμονης και διαρκούς προσπάθειας προσωπικά του κ. Βορίδη αλλά και ολόκληρης της ηγεσίας του Υπουργείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης «με την ιστορική αυτή απόφαση τίθενται ισχυρές βάσεις για την προστασία και την προώθηση του εθνικού προϊόντος της πατρίδας μας, τη Φέτα».

Σημειώνεται ότι τον σχετικό φάκελο υπογράφουν από κοινού ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων – ΣΕΒΓΑΠ, η Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων – Υποπροϊόντων τυριού Φέτα ΠΟΠ υπό τον διακριτικό τίτλο «Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ.», ο Σύλλογος Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας – ΣΕΚ, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και ο Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Προβατοτρόφων Ελλάδος.

 

 

Πηγή φωτογραφίας: dairynews.gr
Previous ArticleNext Article