ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

«Αγροανέλιξη»: Επιταχυντής αγροδιατροφικών επιχειρήσεων από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», εν μέσω της κρίσης την οποία διέρχεται η οικονομία λόγω της πανδημίας, παραμένει πιστό στο όραμά του για ενδυνάμωση των νέων και του αγροδιατροφικού κλάδου. Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για στήριξη της νεανικής αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας, δημιουργεί το νέο πρόγραμμα  επιχειρηματικής επιτάχυνσης και μικροχρηματοδότησης «Αγροανέλιξη» και καλεί ιδιώτες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροδιατροφής,  του αγροτουρισμού και της αγροτεχνολογίας να υποβάλουν την αίτηση τους έως και τις 22 Μαΐου. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο στόχος του αγροδιατροφικού επιταχυντή είναι να μεταμορφώσει νέες επιχειρηματικές ιδέες με προοπτικές σε ακμάζουσες επιχειρήσεις αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μια ισχυρή κουλτούρα δικτύωσης και καινοτομίας.

Η «Αγροανέλιξη» έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει στήριξη στη νέα γενιά επιχειρηματιών της αγροδιατροφής, μέσα από σύγχρονα εργαλεία κατάρτισης, επιχειρηματικής καθοδήγησης αλλά και παροχή μικροχρηματοδότησης, δημιουργώντας υπεραξία τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο  και για την αγροτική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα,  ο επιταχυντής «Αγροανέλιξη» θα δώσει την ευκαιρία σε 12 επιχειρηματικές ιδέες που αφορούν προϊόντα ή/και υπηρεσίες, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν μέσα από ένα εντατικό τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής το οποίο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια του τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν πάνω στην υλοποίηση και επικύρωση της ιδέας τους, με τη βοήθεια κορυφαίων μεντόρων και εμπειρογνωμόνων από τον επιχειρηματικό  και ακαδημαϊκό κόσμο και το δίκτυο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Στη συνέχεια και μετά από αξιολόγηση, θα επιλεχθούν οι 4 καλύτερες ιδέες στις οποίες θα δοθεί οικονομική ενίσχυση έως € 13.000 για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου και επιπλέον συμβουλευτική και καθοδήγηση για ένα χρόνο.

Αιτήσεις

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη» θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσουν και να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους εδώ.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Previous ArticleNext Article