ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Έργο αγροτικής οδοποιίας 175.000 ευρώ στη Δ.Ε Αρνης

Τη σύμβαση του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΑΡΝΗΣ» υπέγραψε, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος με τον ανάδοχο, στον χώρο του Δημαρχείου.

Πρόκειται για ένα έργο απαραίτητο για τον αγροτικό κόσμο κυρίως, αλλά και γενικότερα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αφού αποσκοπεί στη βελτίωση και διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών.

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν στα 394.000 ευρώ και μετά την έκπτωση (55,66%) το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 174.702,51 €

Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται να εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης υφιστάμενης αγροτικής οδού από διασταύρωση με επαρχιακή οδό Ματαράγκας – Σοφάδων έως διασταύρωση με οδό Ματαράγκας – Κυψέλης μήκους 3km.

Πρόκειται για βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού που ανήκει κατά το ήμισυ στο αγρόκτημα Πύργου Κιερίου και κατά το άλλο ήμισυ στο αγρόκτημα Ματαράγκας. Η οδός αυτή προϋφίσταται των αναδασμών Ματαράγκας και Πύργου Κιερίου του έτους 1968. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται:

  • Κατασκευή υπόβασης από θραυστό υλικό λατομείου μεταβλητού πάχους με ελάχιστο πάχος δέκα εκατοστών (ΠΤΠ Ο-150),
  • Κατασκευή βάσης από θραυστό υλικό λατομείου σε μία στρώση των δέκα εκατοστών (ΠΤΠ Ο155),
  • Ασφαλτική προεπάλειψη (ΠΤΠ ΑΣ-12, Α-201, Α-203),
  • Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας (ΠΤΠ Α 265) πάχους πέντε εκατοστών και πλάτους έξι μέτρων και,
  • Κατασκευή ερεισμάτων πάχους πέντε εκατοστών και πλάτους 50 εκατοστών. Δεν προβλέπονται εκσκαφές ή επιχώσεις.

Η πίστωση του έργου προέρχεται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020

Ο κ. Σκάρλος

Στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε:

«Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στηρίζουμε έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου ήταν αναγκαία και αναβαθμίζονται ουσιαστικά οι υποδομές πρόσβασης.

Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να αξιοποιήσουμε κάθε προσφερόμενο χρηματοδοτικό εργαλείο, για την αναβάθμιση των υποδομών και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.»

Previous ArticleNext Article