ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Ανάστατοι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών στην Καρδίτσα

•Νομοσχέδιο δίνει σε ιδιώτες – εταιρείες τις θέσεις των λαϊκών

Έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των παραγωγών λαϊκών αγορών της Καρδίτσας, έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς ανατίθεται η διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι επιτρέπεται σε νομικά πρόσωπα – εταιρείες να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και να δικαιούνται το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής αγοράς. Ακόμη, καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών και εξαιρεί τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το σωματείο παραγωγών λαικών αγορών Ν. Καρδίτσας, όπου υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Χριστοδούλου και η γραμματέας κ. Αγαθή Σούφλα. Όπως επισημαίνουν, το σχέδιο νόμου: Παραδίδει τις λαϊκές αγορές στους ιδιώτες (ΣΔΙΤ), στην περιφέρεια Αττικής – Θεσσαλών. Παραδίδει το 5% των θέσεων σε ιδιώτες – εταιρίες. Ακυρώνει τη θέση στους μη έχοντες ασφαλιστική ενημερότητα. Επαναφέρει τον πλειστηριασμό των θέσεων. Επιφέρει ποινές στους παραγωγούς όπως αν δεν έχεις ασφαλιστική ενημερότητα χάνεις την θέση. Καταργεί τον κοινωνικόθεσμό των λαϊκών αγορών. «Ζητάμε άμεση απόσυρση του νόμου, Δεν διαπραγματευόμαστε, το επαγγελματικό μας μέλλον» αναφέρει η ανακοίνωση.

neosagon.gr

Previous ArticleNext Article