Την άνοδο στις τιμές παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος υπαγορεύουν οι συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια αγορά, με τα ψυγεία των βιομηχανιών να μην προλαβαίνουν να γεμίσουν λόγω της μεγάλης ζήτησης που σταθερά ενισχύεται για τη Φέτα, τη στιγμή που τα έξοδα στις κτηνοτροφικές μονάδες έχουν φουσκώσει, παρασυρόμενα από το διεθνές ράλι στα δημητριακά.
Ήδη έχουν ξεκινήσει η ζυμώσεις στη ζώνη του γάλακτος, με τις πρώτες κουβέντες ανάμεσα σε βιομηχανίες και κτηνοτρόφους/ κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, να δίνουν «εύκολα» 10 λεπτά το κιλό αύξηση στην τιμή παραγωγού. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται τιμές παραγωγού τουλάχιστον 1,05 ευρώ το κιλό σε περιοχές που πέρυσι οι κτηνοτρόφοι πληρώθηκαν με ταβάνι τα 95 λεπτά (Ήπειρος, Μακεδονία), με τα 1,10 ευρώ να διαμορφώνουν τη βάση γύρω από την οποία περιστρέφονται οι φετινές συζητήσεις.