• ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Φοιτητή μάθε να κινείσαι σαν “Βολιώτης”

Καλώς ήρθες στην πόλη του Βόλου, σε μια από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις με πολλούς φοιτητές.  Να είσαι σίγουρος πως όσοι πέρασαν στο Βόλο έχουν άπειρες καλές αναμνήσεις και νοσταλγούν τις στιγμές που έζησαν στην πόλη.

Σίγουρα θα χεις ακούσει για τα πολλά τσιπουράδικα, την παραλία και πως αν και μικρή πόλη συνδυάζει θάλασσα και βουνό δίνοντάς σου έτσι πολλές επιλογές χειμώνα – καλοκαίρι.

Στόχος μας είναι να δεις και να μάθεις την πόλη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να περάσεις αξέχαστα φοιτητικά χρόνια.

Γι ’αυτό ας αρχίσουμε…

Το μέγεθος της πόλης είναι τέτοιο που δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις το σπίτι που θα νοικιάσεις.  Αν είσαι fun του ποδήλατου τότε μπορείς να διευρύνεις τις επιλογές σου απ’ το κέντρο πράγμα που θα σε βοηθήσει να βρεις καλύτερα σπίτια και σε καλύτερες τιμές.

Οι συνοικίες που βρίσκονται μακριά από το κέντρο είναι πιο ήρεμες και το καλό του Βόλου είναι ότι όλα είναι πολύ κοντά έτσι κι αλλιώς.

Αν η σχολή σου ανήκει στο πανεπιστήμιο των θεωρητικών σπουδών που βρίσκεται στην παραλία (Ιστορικό, Παιδαγωγικό, Ειδικής Αγωγής,  Προσχολικής Εκπαίδευσης) τότε δε χρειάζεται να φύγεις πολύ μακριά από τη σχολή σου.

Αν πάλι βρίσκεσαι στα υπόλοιπα τμήματα του πανεπιστημίου, η συγκοινωνία θα τα φέρει όλα δίπλα σου, χώρια του ότι απολαμβάνεις τα μοναδικά τσιπουράδικα που βρίσκονται μια ανάσα από τη σχολή σου.

Ο Βόλος είναι μια περιοχή που έχει τις εποχές του. Τον χειμώνα το κέντρο και τα παλαιά είναι στα πάνω τους. Ενώ τα Σαββατοκύριακα μπορείς να ξεφύγεις μαθαίνοντας σκι ή άλλα χειμερινά αθλήματα στα Χάνια Πηλίου και να απολαύσεις τον Βόλο από ψηλά σε μικρά ζεστά κουτουκάκια με τζάκι και παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα.

Την άνοιξη θα ερωτευτείς την παραλία και θα περάσεις ώρες ατελείωτες στις καφετέριές της με συνέχεια στα τσιπουράδικα να περιμένεις να λιώσεις από τις λιγοστές ακτίνες του ήλιου και τα τσίπουρα. Θα αρχίσεις δειλά δειλά τις εξορμήσεις στα κοντά όπως η Αγριά και τα Καλά νερά. Και μην ξεχνάς είσαι στο κέντρο της Ελλάδας και μπορείς να προσεγγίσεις οποιοδήποτε σημείο θες .

Το καλοκαίρι δε θα θες να φύγεις…η πόλη μεταμορφώνεται σε καλοκαιρινή και θα ανακαλύψεις ολο και περισσότερα καινούρια μέρη, όπως ο Άναυρος και οι Αλυκές. Δε θα παραλείψουμε το Πήλιο με τις αμέτρητες καταγάλανες παραλίες καθώς και την επιλογή των Σποράδων από το λιμάνι του Βόλου.  Οργανωμένα κάμπινγκ σε περιμένουν να χαλαρώσεις και να γνωρίσεις και τους υπόλοιπους φοιτητές αν και οι παραλίες είναι και αυθημερόν προσεγγίσιμες.

 

Ο φοιτητικός Οδηγός είναι αυτός που χρειάζεσαι για να μάθεις να κινείσαι στον Βόλο σαν «Βολιώτης».

 

Previous ArticleNext Article