• ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

8 tips για πρωτοετείς φοιτητές

1. Στόχος είναι η Γνώση κι όχι μόνο το Πτυχίο!

Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό κι ωραιοποιημένο, αλλά τουλάχιστον στα μαθήματα βαρύτητας για το εκάστοτε αντικείμενο, προσπαθήστε να κερδίσετε ουσιαστικές και βαθύτερες γνώσεις.

2.Ένα θα σου πω. Φοιτητικό πάσο!                                                                                                                     Αξιοποίησέ το μέχρι αηδίας. Συναυλίες, εκδηλώσεις, μέσα μεταφοράς, εκδρομές, προσφορές, εκπτώσεις… Όταν θα λήξει, θα λυπηθείς, φίλοι μου κλαίνε που δεν το χρησιμοποίησαν όσο το είχαν. Είναι υπέροχο που ακόμα μας δίνεται η δυνατότητα σαν φοιτητές να έχουμε μια σχετική οικονομική διευκόλυνση σε κάποια πράγματα. Μη το αφήσεις να σου φύγει μέσα από τα χέρια, γιατί τα χρόνια περνάνε..

3. Ξεκίνα πολλές δραστηριότητες και Εκμεταλλευτείτε όλους του πόρους του Πανεπιστημίου!

Από τη βιβλιοθήκη και τα τμήματα Ξένων Γλωσσών, μέχρι την φοιτητική ασφάλιση και τα γυμναστήρια. Κάθε Πανεπιστήμιο έχει τη δική του Λέσχη με ομάδες ενδιαφερόντων; Ήθελες πάντα να μάθεις τα μυστικά της φωτογραφίας; Ή μήπως το πάθος σου ήταν η σκηνοθεσία, ο χορός, η υποκριτική, η μουσική και πάει λέγοντας; Ακούγεται ενδιαφέρον έτσι; Πόσο μάλλον το ότι είναι και δωρεάν! Να κάτι ακόμα που αξίζει να ψάξεις και να αξιοποιήσεις όσο προλαβαίνεις και είσαι φοιτητής. Όχι μόνο θα γνωρίσεις νέα άτομα με τις ίδιες ανησυχίες και αναζητήσεις αλλά θα αναπτύξεις και τις δεξιότητές σου πάνω στους τομείς που θα επιλέξεις.

Για να μην ξεχνιόμαστε, οι γνώσεις δεν κερδίζονται μονάχα στα μαθήματα και τα βιβλία…

4. Σπουδές στο εξωτερικό!

Το Πανεπστήμιο δίνει πολλές ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό και την απαραίτητη γνωριμία με άλλες κουλτούρες (βλ. Erasmus). Τέτοιες ευκαιρίες, δεν είναι να τις χάνεις. ESN (Erasmus+ Student Network) is here! Σκέψου… Ένα ή δύο εξάμηνα στο εξωτερικό, συμφοιτητές από όλο τον κόσμο, μάθημα σε ευρωπαϊκή γλώσσα, καινούριες κουλτούρες και άκου κι αυτό:  συγκάτοικοί σου θα είναι ξενόγλωσσοι φοιτητές του κόσμου! Πόσο τέλειο;! Διαφορετικά φαγητάμέρηεμπειρίες, ό,τι μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς, είναι πιθανό στο Erasmus.

5. Να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για εργασία. Η προϋπηρεσία πάντοτε βοηθά!

Σε ορισμένες σχολές, οι σπουδές και η μερική απασχόληση είναι αδύνατο να συνδυαστούν. Ωστόσο, αν είσαι από τους τυχερούς και σου δίνεται η ευκαιρία, κυνήγησέ το!

6.Γνωρίστε τον τόπο που ζείτε και συμμετέχετε σε τοπικά δρώμενα.

Ο Βόλος είναι μια πόλη ιδανική για φοιτητές και προσφέρει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις. Βγες έξω, δες , ρώτα.

7. Κυνηγήστε υποτροφίες!

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι. Κι αν σου κάτσει…

8. Η φοιτητική ζωή περνά γρήγορα, οπότε απολαύστε κάθε στιγμή!

 

 

 

Previous ArticleNext Article