ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Αρχίζει σήμερα η 2η «Athens Cannabis Expo»

Περισσότεροι από 150 πρωτοπόροι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τα καινοτόμα προϊόντα τους δίνουν το «παρών» στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο) στην 2η Athens Cannabis Expo 2019. Τυριά, πίτσα, τσάι και άλλα τρόφιμα, ρούχα, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), καλλιεργητικά προϊόντα, καλλυντικά, σπόροι, ατμοποιητές, εκδόσεις, φαρμακευτικά σκευάσματα είναι λίγα μόνο από όσα βρίσκονται στα περίπτερα της έκθεσης.

kad
kas

Την 2η «Athens Cannabis Expo» θα εγκαινιάσει σήμερα στις 6 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας ενώ αναμένεται να παρευρεθούν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η κυρία Ρένα Δούρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος και ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού Νίκος Καρανίκας. Παράλληλα, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, επιχειρηματίες της κάνναβης θα μιλήσουν για την αγορά, φορείς θα εξηγήσουν πώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούνε να μπούνε σε αυτή, ακτιβιστές θα παρουσιάσουν τους αγώνες που οδήγησαν στο σήμερα, γιατροί και ασθενείς θα μοιραστούν την εμπειρία τους ενώ εργαστήρια και σεμινάρια αλλά και πολλές εκπλήξεις θα λάβουν χώρα στο Τάε Κβο Ντο.

Athens Cannabis Expo 2018 Official Video

Η φετινή Athens Cannabis Expo θα είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Ο Πανελλήνιος Φορέας Επαγγελματιών της Κάνναβης πρόκειται να κάνει την επίσημη πρώτη του, υπογράφοντας το καταστατικό του σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της έκθεσης. Με την οικονομία της κάνναβης να ανθίζει, τον τελευταίο χρόνο πολλοί επαγγελματίες είχαν εκφράσει την ανάγκη σύστασης ενός επίσημου φορέα των επαγγελματιών της κάνναβης, προκειμένου να υπάρξει θεσμική εκπροσώπησή τους στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. Καθώς οι επιμέρους κλάδοι της κάνναβης άπτονται συχνά των αρμοδιοτήτων πολλών διαφορετικών υπηρεσιών και Αρχών με συχνά αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, η επιλογή σύστασης ενός ενιαίου φορέα, που να καλύπτει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, ήταν μονόδρομος.

Όπως οι ίδιοι λένε, «σκοπός του ενιαίου φορέα είναι να οργανωθούμε, όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της κάνναβης σε μία ισχυρή δύναμη, να δράσουμε συντονισμένα ώστε να αντιμετωπίσουμε –σε κλίμα ενότητας– τα επιμέρους προβλήματα που έχουν ανακύψει, να θέσουμε τις κατάλληλες βάσεις που θα συμβάλλουν στην απρόσκοπτη ανάπτυξη του κάθε κλάδου και να επεξεργαστούμε ρεαλιστικά στρατηγικά οράματα που, με την υλοποίησή τους, να διασφαλίζεται ένα μέλλον για την ελληνική κάνναβη, δημιουργικό, καινοτόμο, βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς».

Previous ArticleNext Article