Εκλογές

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Ξηραδάκης στο Βόλο στις 20 Απριλίου

Συνέντευξη Τύπου παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων του Βόλου θα δώσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Ξηραδάκης, το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Forum, στον Βόλο.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του προς τους παραγωγικούς φορείς και στα ΜΜΕ, ο κ. Ξηραδάκης, «ελάτε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, για το πώς θα φέρουμε το πλοίο της ανάπτυξης στο λιμάνι της πατρίδας μας. Δίνω την μάχη μέσα από τη ΝΔ, για να γίνει η φωνή όλων πιο δυνατή στο Ευρωκοινοβούλιο. Σ’ αυτή τη μάχη είμαι υπερήφανος που θα είμαι εκπρόσωπος του Βόλου, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Στις 26 Μαΐου δίνουμε τη μάχη, για να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη, και για αυτό ψηφίζουμε όπου κι αν είμαστε στην Ελλάδα με σταυρό προτίμησης».

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσε στον Βόλο, σε ιατρική οικογένεια αλλά τον μάγεψε η μεγαλοσύνη της Ελληνικής Ναυτιλίας με την οποία και ασχολήθηκε σε όλη του τη ζωή. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκε σε Ελληνικά πλοία ως Πλοίαρχος Αξιωματικός και συνέχισε τις σπουδές μου στη Αγγλία στο City of London Polytechnic και στην Ουαλία όπου απέκτησε MSc in Maritime Studies από το University of Wales.

Εργάστηκε στη Γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais στην Αθήνα και το Παρίσι ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Το 1999 ίδρυσε την εταιρεία ναυτιλιακών συμβούλων XRTC Business Consultants ΕΠΕ η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis) και ναυτιλιακός και επενδυτικών σύμβουλος Κρατών, Διεθνών Οργανισμών και Εταιριών. Το 2010 η εταιρία του πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή ναυτιλιακή χρηματοδότηση Κινεζικής τράπεζας και από το 2012 αναλαμβάνει χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Ανάπτυξης της Κίνας. Παράλληλα δια μέσου της κρίσης αναλαμβάνει σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ ενεργεί ως σύμβουλος χορηγήσεων Μίσθωσης (Leasing) για πολλούς οργανισμούς της Κίνας.

Ως Πρόεδρος του International Propeller Club των ΗΠΑ του Λιμένα Πειραιά από το 2013, είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων ενώ παράλληλα συνδράμει στην ανάπτυξη των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων είτε ως Αντιπρόεδρος του αρχαιότερου Ελληνο-Κινεζικού Εμπορικού , Βιομηχανικού, Τουριστικού και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου είτε ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας–Κίνα αλλά και ως Μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα (CCS).

Παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, καθώς και διαφόρων σωματείων και οργανισμών της Ναυτιλίας και του Πειραιά. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (2004-6) και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων (2006-7).
Ως αρθρογράφος και ομιλητής ή συντονιστής εκατοντάδων συνεδρίων που έχουν σχέση με την Ναυτιλία, το Περιβάλλον, την Επιχειρηματικότητα, την Ενέργεια, την Κοινωνική Ευθύνη και την Διαχείριση Ακινήτων, πάντοτε προασπίζει τον υγιή ανταγωνισμό και την αξιοκρατία. Έχει τιμηθεί από διάφορους Οργανισμούς και Επαγγελματικές Ενώσεις καθώς επίσης και Φιλανθρωπικά Σωματεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού για την δράση μου. Υπήρξε αθλητής Ιστιοπλοΐας και Χιονοδρομίας με εθνικές διακρίσεις.

Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής.

Previous ArticleNext Article