Εκλογές

Συνέντευξη με τον Γκαμπαερίδη Κωνσταντίνο, υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ΑΚΚΕΛ

Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ;

Η εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα για να το ψηφίσεις ή για να κατεβείς υποψήφιος μαζί του, εξαρτάται από το έργο του μέχρι τώρα, από την ηγεσία του και τις προοπτικές του.  Το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη αποδείξει την προσήλωσή του (αρχικά) στα δίκαια του αγροτικού κόσμου ακόμη και χωρίς να είναι στο ελληνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Έχει υποβάλει περίπου 25 αναφορές και παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν άμεσα την πρωτογενή παραγωγή εναντίον των αδικιών που γίνονται στους παραγωγούς από καθυστέρηση επιδοτήσεων μέχρι και καταγγελία των καρτέλ στην αγορά. Συνεπώς είναι δοκιμασμένο. Επιπλέον είναι το μοναδικό κόμμα που έμπρακτα κινήθηκε κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας που επέφεραν το ρωσικό εμπάργκο. Το ΑΚΚΕΛ έχει υποβάλει Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας ώστε να σταματήσουν αυτές και να σταματήσει η Ρωσία τις απαγορεύσεις εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αναφορά έγινε δεκτή. Έχει συγκρουστεί ήδη με τεράστια υπερατλαντικά συμφέροντα διότι αυτό απαιτούσε το εθνικό συμφέρον, στο πρόσωπο των αγροτών.

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, επίσης είναι αποδειγμένα άνθρωπος της εργασίας και του μόχθου, άνθρωπος εμπιστοσύνης έξω από κυκλώματα και διαπλοκές με τον οποίο συνεργάστηκα πολλές φορές. Στην συμμαχία του ΑΚΚΕΛ για τις Ευρωεκλογές επίσης υπάρχουν άτομα εκλεκτά και καθαρά σε σχέση με τους αγώνες τους ώστε όλοι μαζί να αποτελούμε μία ομάδα από όλες τις κοινωνικές τάσεις και χώρους για να επιλέξουν οι πολίτες.

Οι προοπτικές είναι ευρύτατες διότι με την πολιτική συνεργασία με το Κίνημα 5 Αστέρων της Ιταλίας και τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα με τα οποία ιδρύσαμε νέο πολιτικό φορέα για να δημιουργηθεί Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα μετά από τις εκλογές, επεκτείνει το δυναμικό και εμβέλεια της δράσης του ΑΚΚΕΛ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αποφεύγουν να προσφέρουν το ΑΚΚΕΛ ως επιλογή στις δημοσκοπήσεις τους;

Ζητούν τουλάχιστον 15.000 ευρώ για να συμπεριλάβουν το ΑΚΚΕΛ ως ξεχωριστά ονομαζόμενη επιλογή και όχι αόριστα ως «άλλα κόμματα» ή  «αδιευκρίνιστη ψήφος». Ακόμη, όταν το ποσοστό σφάλματος είναι 3% (όσο δηλαδή το ελάχιστο για εκλογή) ένα κόμμα με 0,01% θα μπορούσε να εκλέξει Ευρωβουλευτή ή να μείνει στην ανυπαρξία. Έτσι όπως γίνεται η διαδικασία τι όφελος υπάρχει και για ποιους; Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται μία πλήρης αναθεώρηση των διαδικασιών τέλεσης δημοσκοπήσεων αλλά και διαχείρισης των δημοσκοπήσεων από τον Τύπο. Ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν αντίθετα με τη δημοκρατία επηρεάζοντας την αντίληψη των πολιτών για τις διαθέσιμες επιλογές που έχουν.

Το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει ότι πρέπει η ανάπτυξη στην Ελλάδα να ξεκινήσει από τον Αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή. Αναπτύξτε μας αυτή την άποψη.

Είναι κοινή λογική αλλά μας έφεραν σε σημείο να πρέπει να εξηγούμε και τα απλά πράγματα. Αν ένα κράτος δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την διατροφή των πολιτών του σε οποιεσδήποτε συνθήκες, τότε είναι καταδικασμένο σε κάποιο χρονικό

διάστημα να χάσει ακόμη και την ανεξαρτησία του αφού θα πρέπει να δανειστεί χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα και σε κάποιο βαθμό κάποια στιγμή αυτοί που θέλουν να κυβερνούν τον κόσμο, θα μπορούν να το επιβάλουν ακόμη και στέρηση τροφίμων, διακόπτοντας τις οδούς μεταφοράς από το εξωτερικό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν το ίδιο το κράτος παράγει τα τρόφιμα.

Επιπλέον πρέπει να δούμε ότι τώρα δεν έχουμε βαριά βιομηχανία και οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα είναι ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή τροφίμων. Ο τουρισμός όμως δεν είναι σίγουρο ότι διαρκώς θα μας παρέχει τα έσοδα που μας παρέχει τώρα διότι αρκεί να αλλάξουν οι διαθέσεις των ξένων μεγάλων (υποτίθεται) Συμμάχων μας και να εκδώσουν μία ταξιδιωτική οδηγία εναντίον της Ελλάδας (αν δεν συμμορφωθούμε σε θέματα που απαιτούν εκείνοι) και θα καταρρεύσει ο τουρισμός. Μόνο με την πρωτογενή παραγωγή τροφίμων μπορούμε να έχουμε και εγγυημένη ανάπτυξη εκτός από την διατροφική αυτάρκεια. Με λίγα λόγια η πρωτογενής παραγωγή τροφίμων (την οποία το ΑΚΕΛ είχε πρώτο στόχο να αναπτύξει) και φυσικά εξακολουθεί και τώρα που έχει επεκταθεί κοινωνικά και πολιτικά, έχει επιπλέον πολιτική και στρατηγική σημασία για τη λειτουργία της Ελλάδας στο Διεθνές στρατηγικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Ποια θεωρείται ότι είναι τα θέματα που θα βάζατε στο ευρωκοινοβούλιο αν εκλεχτείτε από τον ελληνικό λαό; Ενδιαφέρεται το Ευρωκοινοβούλιο για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα;

Το πρώτο είναι η πλήρης αποκατάσταση και εξασφάλιση των συνθηκών ελεύθερης οικονομίας και ελεύθερου ανταγωνισμού οι οποίες τόσο με τα καρτέλ όσο και με τη λειτουργία της Τρόικας αλλά και παρεμβάσεων από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες έχουν καταστραφεί. Μόνο να σας πω ότι το πλήγμα που έχουν δεχθεί οι αγρότες από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το επακόλουθο εμπάργκο οδήγησε χιλιάδες αγρότες με τις οικογένειές τους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Γενικά χρειάζεται να εφαρμοστεί η κοινή λογική και η ελευθερία στην παραγωγή χωρίς απαγορεύσεις και οτιδήποτε μπορεί να παράγει η Ελληνική γη ή να δώσουν οι ελληνικές θάλασσες, ο αέρας για το περιβάλλον μας γενικότερα να μπορούμε να το προχωρήσουμε και να το αναπτύξουμε. Η μοναδική κοινή πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Αγροτική πολιτική αφού ακόμη και το ευρώ δεν το έχουν όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεπώς το μόνο κοινό πεδίο δράσης που έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στον αγροτικό τομέα.

 

Previous ArticleNext Article