Εκλογές

Νέο ρεκόρ βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Χαλέβα

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε το 2012 με την  διοργάνωση του <<Συρτάκι>>,από τον τότε Πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστα Χαλέβα η οποία απέσπασε και το βραβείο Γκίνες, καθώς έκανε ρεκόρ με την συμμετοχή των 5614 χορευτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Χαλέβας σκοπεύει να  διοργάνωσει τη μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη παγκοσμίως.

Ο Κώστας Χαλέβας έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προβολή της Θεσσαλίας αλλά και ειδικότερα της Μαγνησίας προχωρά στην διεκδίκηση ενός νέου ρεκόρ Γκίνες με σκοπό να προωθήσει την αναγνωρισιμότητα του τσίπουρου ως εθνικού προϊόντος σε όλον τον κόσμο και να προβάλλει τον Βόλο διεθνώς, αφού στο προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες 50.000 άτομα επισκέφτηκαν την περιοχή. Η νέα διοργάνωση θα υλοποιηθεί τον Σεπτέμβρη του 2019 υπό την αιγίδα της UNESCO, καθώς θα προβληθούν παραδοσιακά ευρωπαϊκά εδέσματα, τα οποία και ανήκουν στην άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Χαλέβας φιλοδοξεί αυτή η τσιπουροκατάνυξη να καθιερωθεί ως «Septemperfest» στο οποίο θα προβάλλεται το τσίπουρο ως εθνικό προιόν, κατ’ αντιστοιχία του γερμανικού «Oktoberfest», στο οποίο προβάλλεται η μπύρα.

Στόχος λοιπόν είναι η προβολή της περιοχής μας παγκοσμίως  αλλά και του τσίπουρου ως εθνικού μας προϊόντος.

Previous ArticleNext Article