Εκλογές

Κώστας Χαλέβας: Να αναγνωριστεί η Αργοναυτική Εκστρατεία ως παγκόσμια πολιτιστική διαδρομή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλέβας Κώστας θέτοντας στο προσκήνιο την διάδοση του πολιτισμού της περιοχής μας προωθεί την αναγνωρισιμότητα της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως παγκόσμιας πολιτιστικής διαδρομής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης θεωρεί ότι η αναγνωρισιμότητα της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστική διαδρομή θα ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού. Η διαδικασία της αναγνώρισης μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ βρίσκεται στο στάδιο της συγκρότησης του ΔΣ με τα επίτιμα μέλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλέβας Κώστας είναι βαθιά πεπεισμένος ότι όλα τα συνοδά έργα που γίνονται προς την κατεύθυνση της προβολής της Αργοναυτικής Εκστρατείας -αναφερόμενος τόσο στο Μουσείο της Αργούς όσο και στη νέα Αργώ που τοποθετήθηκε στο κέντρο του Βόλου- θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων μας.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ευρήματα χρυσού που εντοπίστηκαν σε αρχαίους τάφους σε μορφή κτερισμάτων και ήρθαν στο φως κατά την αρχαιολογική σκαπάνη και μετά από την εξέτασή τους, διαπιστώθηκε ότι αυτός ο χρυσός έχει την ίδια περιεκτικότητα και σύσταση με τον χρυσό της Κολχίδας.

Αυτή η διαπίστωση αποδεικνύει και την ύπαρξη εμπορικής συναλλαγής ανάμεσα στην αρχαία Ιωλκό και την Κολχίδα. Εξάλλου, το Χρυσόμαλλο Δέρας αναπαριστά τον τρόπο συγκέντρωσης του χρυσού, καθώς οι κάτοικοι της Κολχίδας χρησιμοποιούσαν δέρματα στα ποτάμια κόντρα στη ροή του νερού προκειμένου να συγκεντρώσουν σε αυτά τα ψήγματα χρυσού, πρακτική που αναφέρεται και στο έργο «Αργοναυτικά» του Απολλόδωρου.

Συνεπώς, εφόσον επιτευχθεί η αναγνωρισιμότητα της πολιτιστικής διαδρομής της Αργούς από την UNESCO, θα επιτευχθεί και η αναγνωρισιμότητά της ως πολιτιστική διαδρομή της Ευρώπης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλέβας Κώστας προκειμένου να δρομολογήσει επιτυχώς την αναγνώριση ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο των δρόμων της Ελιάς, που αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική διαδρομή και συζήτησαν τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν και για την αναγνώριση της Αργοναυτικής Εκστρατείας με στόχο πάντα η περιοχή μας να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης καλεί όλους όσους μπορούν κι έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή επικοινωνώντας μαζί του στο τηλέφωνο του γραφείου του στην Περιφέρεια.

Τέλος, υπενθυμίζουμε την εκδήλωση που οργανώνει ο Χαλέβας Κώστας τη Μεγάλη Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, στην οποία θα ενημερώσει τους πολίτες για την κτηματογράφηση ακινήτων

Previous ArticleNext Article