Εκλογές

Κώστας Χαλέβας: Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χαλέβας Κώστας στηρίζει τον στόχο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού να
συνδράμει μέσω επιχορηγήσεων τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση της επιχειρηματικότητας. Οι επιδοτήσεις που δόθηκαν αλλά και αυτές που θα δοθούν μέχρι το 2020 ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Οι επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις θα δοθούν με ποσοστό το οποίο θα εξαρτάται από το αν οι εν λόγω επιχειρήσεις προσλαμβάνουν νέο προσωπικό. Εφόσον γίνονται προσλήψεις το ποσοστό της χρηματοδότησης θα αυξάνεται.

Επίσης, προτεραιότητα θα δοθεί στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων τουρισμού, μετάλλων, περιβάλλοντος, υγείας, κ.α. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χαλέβας Κώστας γνωρίζοντας το πρόβλημα της ανεργίας που επικρατεί στο Νομό μας στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοράστου, οι οποίες έχουν θα αυξήσουν τις επενδύσεις και την αλυσίδα επιχειρηματικότητας τόσο στον νομό μας όσο και στην Θεσσαλία.

Ο κ. Χαλέβας θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις σε επιχειρήσεις, ώστε να μειωθεί η ανεργία και να έχουν όλοι μια ευκαιρία στην αγορά εργασίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλέβας τονίζει ότι πρέπει εκτός από την ανεργία να γίνουν ενέργειες ώστε να μειωθεί η μετανάστευση και να μείνουν στον τόπο τους οι νέοι, οι οποίοι συνιστούν το δεύτερο
μεγαλύτερο κύμα οικονομικών μεταναστών στην ιστορία της χώρας.

Previous ArticleNext Article