Εκλογές

Ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, με κορυφαία προσφορά στην Ελληνορωσική συνεργασία, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ

Η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, Συμβούλου του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, από την Αλεξανδρούπολη στο ευρωψηφοδέλτιο της Συμμαχίας του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας αποτελεί σημείο καμπής. Τόσο λόγω των ιδιοτήτων και ικανοτήτων του υποψηφίου όσο και διότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης και επιβράβευσης στο ΑΚΚΕΛ για την ουσιαστική προσφορά του στα εθνικά Δίκαια για τη στήριξη των επαγγελματιών της Πρωτογενούς παραγωγής τροφίμων.

Αυτή η στήριξη περιλαμβάνει και τον αγώνα για την άρση των παράνομων και ανήθικων κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, ώστε και η Ρωσία να άρει το εμπάργκο κατά των αγροτικών προϊόντων της Ε.Ε. που έχει επιβάλει.

Ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, μαζί με τη σύζυγό του Ιουλία Γαβρίλοβα, η οποία είναι Πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αλεξανδρούπολης (που έχει την στήριξη του ΑΚΚΕΛ) με την παράταξη του νυν δημάρχου, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην δεκαετία που διανύουμε τόσο για την Αλεξανδρούπολη όσο και για όλη την Ελλάδα στον τομέα της ελληνορωσικής συνεργασίας στον τουρισμό, στον πολιτισμό αλλά και στον οικονομικό τομέα. Αυτή η δράση έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα με Δήμους και Περιφέρειες προς όφελος δημοτών πολλών πόλεων.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι το 2013 μέσω της δράσης από το «Ρώσικο Σπίτι» ανέβασαν την Αλεξανδρούπολη στην κορυφή των διανυκτερεύσεων για Ρώσους τουρίστες, ξεπερνώντας ακόμη και τη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας εισροή συναλλάγματος της τάξης των αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του Κέντρου Πληροφοριών και Επιχειρηματικής Συνεργασίας μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Ελλάδας που έχει έδρα στην Αλεξανδρούπολη και την διαχείρισή του έχει το «Ρώσικο Σπίτι» μετά κοινή συμφωνία του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως και της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης έχει επίσης διατελέσει διορισμένος Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέχρις ότου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (αυτός που κατασκεύασε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και χάρισε τη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς) ακύρωσε την αναγνώρισή του ως Επίτιμου Προξένου μετά από ταξίδι στην Κριμαία για ενίσχυση του Ελληνισμού της Κριμαίας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από τη Θράκη.

Το έργο του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη τόσο για τους αγώνες του για τον Ελληνισμό όσο και ειδικά για τον Ποντιακό Ελληνισμό και την διεθνοποίηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, είναι μεγάλο και πέρα από τον σκοπό παρουσίασης ενός δελτίου τύπου. Η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της συμμαχίας ΑΚΚΕΛ αποτελεί επίσης και απόδειξη της πολυσυλλεκτικότητας της συμμαχίας μας, την οποία ενισχύει σε καθοριστικό βαθμό, ώστε οι πολίτες να έχουν πραγματικές επιλογές με ανθρώπους αξιόπιστους και ικανούς που δεν λυγίζουν στις επιθέσεις αλλά είναι μαχητές που φέρνουν Νίκες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1974 στην Τιφλίδα της Γεωργίας από Έλληνες γονείς με καταγωγή από τα Ελληνικά χωριά της Τσάλκας και σπούδασε Οικονομικά. Το 1993 ήρθε στην Ελλάδα μετά από την αποφοίτηση, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά ιδρύοντας την εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών ENTER. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τουριστικής επιχείρησης ΤΙΕΔΑ του δήμου Αλεξανδρούπολης με καθήκοντα προώθησης της τουριστικής συνεργασίας με τη Ρωσία. Μεταξύ πολλών άλλων θεσμοθετήθηκε η παραμονή παιδιών (χιλιάδων μέχρι σήμερα) από την Αγία Πετρούπολη σε ελληνικές κατασκηνώσεις κάθε καλοκαίρι, τα οποία αποτελούν διαρκή πηγή φιλελληνισμού στη Ρωσία. Προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα στα σχολεία της Αγίας Πετρούπολης. Δύο σημαντικά έργα του που μεταξύ άλλων ενισχύουν και τον ιστορικό και θρησκευτικό τουρισμό από την Ρωσία, είναι η ανέγερση του ρωσικού ρυθμού παρεκκλησίου στην Αλεξανδρούπολη και η ανέγερση Μνημείου προς τιμήν των Ρώσων στρατιωτών που απελευθέρωσαν την Αλεξανδρούπολη κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο.

Previous ArticleNext Article