Εκλογές

Γιατί είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την συμμαχία ΑΚΚΕΛ τονίζει ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, τ. Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας για την ΑΜ-Θ

Στην δεκαετία που διανύουμε κατέρρευσε εντελώς ο (ανύπαρκτος έτσι κι αλλιώς σήμερα) διαχωρισμός Αριστεράς-Δεξιάς. Αυτό το διχαστικό εργαλείο που έφερνε διχασμό και αποσυντόνιζε τους Έλληνες, δεν μπορεί να λειτουργήσει τώρα πια όπως στο παρελθόν. Αποδείχθηκε ότι όλοι είναι ίδιοι. Χρειάζεται όμως μία ενωτική δύναμη που θα ενώσει την κοινωνία μας στα πιο βασικά θεμέλια και θα την οργανώσει για να υπερασπιστεί το Σύνταγμα, να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία και το όνομα της Ελλάδας από τις συκοφαντίες των τελευταίων ετών και να τα κάνει αυτά αρχίζοντας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξιολόγησα ότι η συμμαχία που έχει σχηματίσει το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, το ΑΚΚΕΛ, έχει όλες τις προοπτικές και την δυναμική για να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση και είναι καθήκον μας να το υποστηρίξουμε.

Πρώτος λόγος για την υποψηφιότητά μου ήταν ότι το ΑΚΚΕΛ, είναι ίσως το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα το οποίο στην πράξη αντιμετώπισε το τεράστιο πρόβλημα που φορτώθηκαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, λόγω τον κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας. Κάναμε πολλές ενέργειες για την άρση του εμπάργκο σε κάποια ελληνικά προϊόντα αλλά και για την καταγγελία των κυρώσεων με Αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία έγινε δεκτή και θα συζητηθεί.

Η εμπιστοσύνη στην ηγεσία ενός κόμματος έχει καθοριστική σημασία για την εμπιστοσύνη που θα έχει κάποιος στο κόμμα και την αντίληψη για το τί μπορεί να κάνει αυτό το κόμμα και αν αξίζει να υποστηριχθεί, είτε με ψήφο, είτε με τη συμμετοχή του για να ενισχύσει το κόμμα και τους σκοπούς του.

Ο Βάκης Τσιομπανίδης δεν σου αφήνει καμία αμφιβολία ότι δεν έχει καμία σχέση με πολιτικάντηδες ή διαπλεκόμενους ή με την διαφθορά, αλλά αντίθετα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει υποφέρει, από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και δράσεις των ανθελληνικών κύκλων σε αυτή τη δεκαετία των Μνημονίων. Επιπλέον, τόσο αυτός όσο και εγώ έχουμε γίνει στόχοι των ίδιων συκοφαντικών επιθέσεων πριν από λίγο καιρό σχετικά με την υποτιθέμενη ρωσική χρηματοδότηση των διαδηλώσεων κατά της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών και με ανοησίες ότι η πολιτική, πολιτιστική και μορφωτική δράση στην ελληνορωσική συνεργασία είναι δράση για την επιβολή ρωσικής κυριαρχίας στην Ελλάδα!!!

Αυτή η στοχοποίηση και των δυο μας, μάς έφερε ακόμη πιο κοντά και σφυρηλάτησε την θέλησή μας να επεκτείνουμε τη συνεργασία για να ενημερώσουμε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τι γίνεται στην Ελλάδα και πώς αυτό επηρεάζει όλη την Ευρώπη.

Εδώ είναι και μία μοναδική και κορυφαία συνεργασία της συμμαχίας ΑΚΚΕΛ. Το ΑΚΚΕΛ είναι ιδρυτικό μέλος πανευρωπαϊκής συμμαχίας που ξεκίνησε το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων (ο ηγέτης του οποίου Luigi di Maio είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας) μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κόμματα για να δημιουργήσουμε μία Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα. Η μεγάλη πρόκληση δεν είναι πια μόνο στην κάθε χώρα αλλά σε όλη την Ευρώπη

Έχουμε λοιπόν «ένα αγροτοκτηνοτροφικό κόμμα» (ΑΚΚΕΛ) το οποίο έχει την ωριμότητα και στρατηγική σκέψη να συνεργαστεί με υγιείς δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή κοινωνία έτσι ώστε από κοινού να πολεμήσουν την βαρβαρότητα και να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση της Ευρώπης πάνω στους πυλώνες του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Έχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας με δίωξη της διαφθοράς και άλλα τα οποία βρίσκονται εκτός του σκοπού του παρόντος άρθρου. Εγώ δεν βλέπω κανένα λόγο να μην βρίσκομαι μέσα σε αυτή την προσπάθεια και να μην στηρίξω το ΑΚΚΕΛ με τη συμμετοχή μου. Αφού κατόρθωσε να αντιληφθεί και να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός πολιτικού και στρατηγικού εγχειρήματος σε συνεργασία με άλλες υγιείς ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις.

Το ΑΚΚΕΛ έχει εστιαστεί στην αναβίωση και στην διάσωση του πιο σημαντικού στοιχείου που χρειάζεται να σώσουμε και αυτό είναι η πρωτογενής παραγωγή τροφίμων. Αν δεν μπορείς να συντηρήσεις τη διατροφή του λαού ενός κράτους τότε κάποιοι κάποτε θα του πάρουν την ανεξαρτησία.

Αυτή η καθαρή σκέψη και η επιστροφή στα βασικά φαίνεται και στο Μανιφέστο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας που ίδρυσε το ΑΚΚΕΛ με τα άλλα κόμματα, όπου υποστηρίζεται η Πραγματική

Οικονομία, δηλαδή η Οικονομία της παραγωγής, εργασίας που αμείβεται σωστά, της ελεύθερης οικονομίας και ελεύθερου ανταγωνισμού. Επιπλέον, είναι εμφανής η αρνητική στάση απέναντι στην τραπεζική κυριαρχία και στον ρόλο των «αγορών» για παρέμβαση μέσα στα κράτη.

Η συμμαχία ΑΚΚΕΛ έχει τον κατάλληλο συνδυασμό θέσεων, ποιότητας χαρακτήρα της ηγεσίας, εθνικών και ευρωπαϊκών συνεργασιών για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Για όλα τα προηγούμενα καλώ όλους να μην απέχουν από τις Ευρωεκλογές και να με εμπιστευθούν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Previous ArticleNext Article