ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Λύση στο πρόβλημα των κτηνοτρόφων Δήμου Λ. Πλαστήρα επιδιώκει η Ασημίνα Σκόνδρα

Έντονη προσπάθεια καταβάλει η βουλευτής του νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, που προκλήθηκε από την λήξη της παράτασης αδειοδότησης των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων.

Η Βουλευτής έσπευσε να συναντήσει τον αρμόδιο Υφυπουργό, για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου, για να του παραθέσει το ζήτημα και να του εξηγήσει, το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Μετά την συνάντηση τους, η κ. Σκόνδρα σε δήλωση της τόνισε, ότι: «Εξήγησα στον κ. Υφυπουργό το πρόβλημα που   αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Δήμου. Είναι άμεση η απειλή αφανισμού του κλάδου τους. Σε μία περιοχή ημιορεινή, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι άμεσα ή έμμεσα ασχολούνται με την κτηνοτροφία, οφείλουμε να δώσουμε λύση. Σε πρώτη φάση, επιβάλλεται η παράταση αδειοδότησης των υφιστάμενων, από πολλά χρόνια, ποιμνιοστασίων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Τόνισα στον αρμόδιο Υφυπουργό, ότι η εφαρμογή από 20ετίας, των διατάξεων της Ζώνης Οικιστικού Έλεγχου (ΖΟΕ) της περιοχής οικισμών Λίμνης Ν. Πλαστήρα δεν επιτρέπει την δυνατότητα νέων αδειοδοτήσεων και με την λήξη των υφισταμένων το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Οι ήδη υπάρχοντες, δεν θα μπορούν να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμα τους και θα αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν ή να αλλάξουν τόπο.

Ζήτησα από τον κ. Οικονόμου την παράταση αδειοδότησης των υφιστάμενων ποιμνιοστασίων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και στην συνέχεια την ένταξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια (ΤΧΣ), για επίλυση των προβλημάτων που υφίσταται η περιοχή στο σύνολο της.

Ο Υφυπουργός, ως άριστος γνώστης των αντικειμένων αυτών, αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του προβλήματος στο μέγεθος του, δεσμεύτηκε να βρει τρόπους επίλυσης τους και να με ενημερώσει άμεσα.»

 

 

Πηγή φωτογραφίας: Eniconomia
Previous ArticleNext Article