ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Μέτρα για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥπΑΑΤ με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών της χώρας συναντήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διαρθρωτικά μέτρα για τη στήριξη της παραγωγής, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα του ελαιολάδου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η τυποποίηση και η εμπορευσιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου.

Στην κατεύθυνση αυτή επισημάνθηκε η ανάγκη:

  • Να επανεξεταστεί, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος, ο τρόπος που διεξάγεται η δακοκτονία.
  • Να επανεξεταστεί το καθεστώς ασφάλισης των ελαιοπαραγωγών στον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας της εισφοράς των ελαιοπαραγωγών.
  • Να ενισχυθούν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ οι οποίοι διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των διακινούμενων ελαιολάδων με υψηλά ποιοτικά πρότυπα.
  • Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης και μαύρης διακίνησης ελαιολάδου κυρίως με τη θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και διασταυρωτικών ελέγχων.
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα χορηγήσεως κινήτρων για συγχωνεύσεις τόσο των συνεταιρισμών όσο και των τυποποιητικών μονάδων.
  • Να συνεχίσουν και να διευρυνθούν τα προγράμματα προώθησης του ελαιολάδου.

To Υπουργείο θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για την προάσπιση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών και για την προώθηση του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας.

Previous ArticleNext Article