ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Απάτη: Αγόραζαν ελαιόλαδο και πλήρωναν με πλαστές επιταγές

Τουλάχιστον 16 εμπόρους από την Ηλεία είχαν εξαπατήσει τα μέλη μιας σπείρας απατεώνων που παρήγγειλαν μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα και έδιναν πλαστές επιταγές ή πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης χρηματικών ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων.

Η δράση της συμμορίας κράτησε από τον Οκτώβριο του 2018 ως και το Νοέμβριο του 2019 και στο διάστημα αυτό αποκόμισαν συνολικά 47.541 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να βάλουν στο χέρια άλλα 81.000 ευρώ! Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα παριστάνοντας τους αγοραστές ελαιολάδου ή άλλων προϊόντων και τους παρέδιδαν τις πλαστές επιταγές Παρασκευή ή Σάββατο, ώστε να μην έχουν δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητά τους. Αν έστελναν στους εμπόρους αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων, ισχυρίζονταν ότι είχαν λογαριασμό σε διαφορετική τράπεζα από αυτούς.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Πύργου, εξιχνιάστηκαν 16 απάτες και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε Ελλήνων μελών της σπείρας, δυο εκ των οποίων ήταν ηγετικά στελέχη της. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες και πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article