Εκλογές

Κώστας Χαλέβας: Στηρίζει το έργο για χρηματοδότηση σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χαλέβας Κώστας στηρίζει το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού όσον αφορά την χρηματοδότηση των σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων.

Συνολικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν υλοποιηθεί 116 έργα εκπαίδευσης με συνολικό προϋπολογισμό 118 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα πέντε χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα που αφορούν την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων μέσα από επεκτάσεις, ανακαινίσεις υποδομών και την δημιουργία αιθουσών πολλαπλών χρήσεων. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα σχολεία να είναι λειτουργικά για τις ποικίλες δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να ασχολούνται οι μαθητές, ώστε να μπορούν να καλλιεργούν τις έμφυτες κλίσεις τους», τονίζει ο Χαλέβας, «γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει μεριμνήσει προκειμένου τα σχολεία να εφοδιαστούν με σύγχρονο εξοπλισμό προκειμένου να διεκπεραιωθεί σωστότερα το έργο τους».

Επίσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επανδρώσει τα σχολεία με εξοπλισμό ειδικής αγωγής, ενώ δεν λείπουν και τα άρτια και εξειδικευμένα ερευνητικά εργαστήρια. Συγκεκριμένα στο Νομό Μαγνησίας είναι αξιοσημείωτες οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που έγιναν στο κτίριο Οικονομικών Επιστημών, των Μηχανικών Η/Υ αλλά και στην Κίτρινη Αποθήκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλέβας Κώστας θεωρεί ότι τα σχολεία πρέπει να αποκτήσουν τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να διεκπεραιώνουν όχι μόνο τον εκπαιδευτικό τους στόχο αλλά και τον κοινωνικό τους ρόλο, καθώς μέσα από αυτά διαμορφώνονται οι μελλοντικοί πολίτες και έτσι διασφαλίζεται η ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Είναι απαραίτητο τα ελληνικά σχολεία να γίνουν εφάμιλλα των ευρωπαϊκών και αυτό αποτελεί προτεραιότητα τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Χαλέβα Κώστα, ο οποίος μπορεί ως μηχανικός και πολεοδόμος να συμβάλλει σε αυτό το υψίστης κοινωνικής και αναπτυξιακής σημασίας έργο.

Previous ArticleNext Article