Εκλογές

Κώστας Χαλέβας: Να αλλάξει η απόφαση του ΣτΕ για την ανοικοδόμηση στο Πήλιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Χαλέβας τονίζει ότι είναι καταστροφική η απόφαση του ΣτΕ για την ανοικοδόμηση στο Πήλιο όπου ισχύει ένας μοναδικός νόμος πανελλαδικά και παγκοσμίως σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται να χτίζεται δεύτερη οικοδομή στο ίδιο οικόπεδο, με αποτέλεσμα όχι μόνο ένας γονέας να μην μπορεί να γράψει το οικόπεδο στα δυο παιδιά του (αφού μόνο ένα κτίσμα κτίζεται και μια αποθήκη), αλλά να γίνεται και απαγορευτικό για την ένταξη των επενδυτών στο ΕΣΠΑ δεδομένου ότι η επένδυση για να ενταχθεί θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερα του ενός κτίσματα.

Επίσης, ο κ. Χαλέβας επισημαίνει την απαράδεκτη στάση των εμπλεκομένων που μένουν απλοί θεατές σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που στερεί την ανάπτυξη από το βουνό των Κενταύρων και απωθεί τις επενδύσεις, αφού οι επιχειρηματίες αδυνατούν να επενδύσουν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνέβαλε σημαντικά με παρεμβάσεις στη περιοχή του Πηλίου όχι μόνο με έργα υποδομής αλλά και με την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, υλοποιώντας παράλληλα αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα πολλών εκατομμυρίων προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο πολιτιστικός και φυσιολατρικός τουρισμός.

Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Χαλέβας, το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού τουρισμού υλοποίησε πανευρωπαϊκά συνέδρια στην περιοχή του Πηλίου με την υποστήριξη και συνεργασία του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την υπουργό τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη με στόχο την προσέλκυση τουριστών από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Χαλέβας το τελευταίο διάστημα επιμελείται μια προσπάθεια για την αναγνώριση της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως παγκόσμιας πολιτιστικής διαδρομής καθώς επίσης και για την ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Πηλίου υπό την αιγίδα της UNESCO.

Να σημειωθεί ότι με την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χαλέβα αναγνωρίστηκε η μοναδική διαδρομή των Κενταύρων ως πιστοποιημένη πανελλαδικά και σύντομα θα γίνει προσπάθεια εκ νέου το τρενάκι του Πηλίου να πάρει σήμανση πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, μετά την απεμπλοκή της επένδυσης του Αλατά με παρέμβαση της Περιφέρειας, βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τους επενδυτές προκειμένου να διευκολύνει και την άμεση υλοποίηση της επένδυσης.

Ο κ. Χαλέβας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το θέμα του Πηλίου λόγω της καταγωγής του από την Βυζίτσα υπογραμμίζει ότι το Πήλιο χάρη στο φυσικό του κάλλος και την γεωμορφολογία του έχει αναρίθμητες δυνατότητες αξιοποίησης. Χρειάζονται όμως ικανοί άνθρωποι για να τις αναδείξουν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χαλέβας Κώστας και εκ νέου υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό έχει τόσο τα τυπικά όσο και τα ουσιαστικά προσόντα προκειμένου να επανεκλεγεί με τη στήριξη όλων των συμπολιτών του από τη Μαγνησία και με τη δύναμη της ψήφου σας να συνεχίσει να επιτελεί το έργο που ξεκίνησε. Για να επιτευχθεί η υλοποίηση των έργων, δε χρειάζονται ωραία λόγια αλλά αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές γνώσεις και εμπειρίες. Στην πολιτική πρέπει να συμμετέχουν ικανοί και καταρτισμένοι πολίτες που μόνο να προσφέρουν θέλουν!

Previous ArticleNext Article